IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2018, 15:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaşıkçı’dan sonra herkes bu fotoğrafı paylaşıyor… Riyad’ın komşuları endişeli: Kriz büyüyebilir!




Kaşıkçı cinayetini yakından takip eden Washington Post, yaşananların ve iddiaların ardından bölgedeki üst düzey yetkililerle konuştu... Gazeteye ismini vermeden konuşan Arap ülkeleri, yaşananlardan dolayı tedirgin olduklarını açıkladı. Öte yandan sosyal medyada "espri" olsun diye paylaşılan fotoğraf ve videolar gündem oldu.








Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.









Kaşıkçı’nın film gibi infazından sonra hem kulislerde hem de sosyal medyada peş peşe açıklamalar ve korkunç espriler gelmeye başladı… ABD’nin çok okunan gazetelerinden Washington Post, Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından bölgedeki diğer ülkelerin de endişe duymaya başladığını yazdı.


Karen deYoung ve Suad Mekhennet imzalı Washington Post haberinde, birçok Arap yetkili ve liderin yaşanan gerilimden dolayı tedirgin olduğu açıklandı. İsmini vermeden açıklamalarda bulunan farklı ülkelerden yetkililer, Arap dünyası ile ABD arasındaki gerilimin yükselerek bölgeyi etkisi altına almasından ve istikrarsızlığı doğurmasından endişe ettiklerini dile getirdi.






İsmini açıklamayan bir körfez ülkesinden üst düzey yetkili, “Bu durum bölge için çok büyük bir sorun yaratıyor. Yaşananların ABD ile uzun vadeli ilişkileri nasıl etkileyeceğini bilmemenin getirdiği bir belirsizlik var” dedi. İsmini açıklamayan yetkili, “Eğer ABD Riyad’a desteğini çekerse ve ortaklık ortadan kalkarsa bizim güvenliğimiz de tehlikeye girer. İran bölgeyi istikrarsızlaştırmak için bir fırsat bulabilir” dedi. Gazeteye konuşan başka bir ülkeden yetkili ise, Washington ile Riyad arasındaki ortaklığın kopmayacağını dile getirerek, “Suudi Arabistan, Araplarla ABD arasındaki ilişkinin dayanak noktası. Bölgede başka hangi ülke durumu yönetebilir ki” diyor.










Gazete, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dışişleri Bakanı Enver Gargaş’ın Riyad yönetimine destek verdiği tweet’leri hatırlatarak, bölgede kutuplaşmaya gidilebileceğini de iddia etti.
Kuzey Afrika’daki bir ülkenin yetkilisi ise, “Burada sormamız gereken soru şu olmalı… ABD, Suudi Arabistan’la olan ilişkisini Prens Selman’la mı kurtarmaya çalışacak yoksa o olmadan mı kurtarmaya çalışacak” dedi.


KORKUNÇ MİZAH SOSYAL MEDYADA

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili iddialar peş peşe gündeme gelirken, sosyal medyada da bir fotoğraf paylaşım rekoru kırıyor… Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinin ardından paylaşılan bir fotoğraf çok sayıda insan tarafından paylaşıldı.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, bu fotoğrafı paylaşarak, “Suudi Arabistan diplomatik çantası” mesajını atıyor.

Fotoğrafta kapağı açılmış bir alet çantası görülüyor. İçinde testere, tornavida, makas ve matkap gibi kesici ve delici aletlerin olduğu çantanın üzerinde ise, “Suudi Arabistan diplomatik çantası” ifadesi yer alıyor.
Öte yandan sosyal medyada paylaşılan bir diğer video ise ağaç kesme yarışması sırasında çekilmiş. Sosyal medyada birçok Arap, ellerindeki testerelerle dev boyutlarda ağaçları kesmeye çalışan adamların yarışını paylaşırken, “En iyi Suudi büyükelçi olma yarışması” ifadesini kullanıyor.




alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fotograf, kaşıkçı, sosyal medya, suudi arabistan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Önce Evi Yandı Sonra Komşuları Tarafından Darp Edildi Rüzgar Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 08:12
İşkencecilerin fotoğrafı 30 yıl sonra ortaya çıktı Aze Haber Arşivi 0 07 Eylül 2011 10:34