IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2018, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
100 Milyon Dolarlık Bitcoin Dağıtan Adam: Pişman Değilim




Bitcoin'in öncülerinden ve kod yazarlarından olan Jeff Garzik dağıttığı Bitcoinler için hiç pişmanlık duymadığını belirtiyor.

Bitcoin'in kaynak kodlarını yazan Satoshi Nakomato'dan sonra, blok zincirinin kaynak kodlarını geliştiren pek çok isim vardı. Bu isimlerden birisi olan Jeff Garzik, blok zincirine katkıda bulunan diğer geliştiricilere verdiği Bitcoinler için hiç pişman olmadığını söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bitcoin için yaptıkları işlerden gurur duyduğunu ifade eden Garzik'in, ilk ve en değerli kripto paradan beklentileri aslında daha farklıymış. Daha çok günlük ticarette kullanılan, büyük miktarlarda paraların kolayca gönderilmesini sağlayan bir yapıda olacağını düşünüyormuş. Yine de Garzik, Bitcoin'in geldiği son noktadan şikayetçi değil.

Bitcoin'i çocuğu gibi gördüğünü belirten yazılımcı, her çocuk gibi Bitcoin'in de kendi kendine büyüyüp evrim geçirdiğini belirterek, onun altın gibi değerli varlıklarla benzer bir yatırım aracına dönüşmesine itiraz etmiyor.

Hala anonim durumda olan Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu hakkında, Garzik'in bir fikri var. Ona göre Nakamoto, 2013 yılında hayatını kaybeden Dace Klieman. Nakamoto ile Kleiman'ın kod yazım tarzlarının benzediğini söyleyen Garzik, bilindiği üzere gerçek Nakamoto ile -onun gerçek kimliğini bilmeden- Bitcointalk forumu üzerinden görüşmeler yapıyordu.

Garzik artık Bitcoin kodu yazmıyor, bir süredir kendi şirketlerini yönetiyor. Yedi yıl önce, geliştiricileri cesaretlendirmek için 15,678 bitcoin dağıtan Garzik'in dağıttığı toplam miktar, bugünün Bitcoin değeriyle 100 milyon dolar civarında bir miktara ulaşıyor. Bu konuda pişman olup olmadığı sorulan Garzik, hiç pişman olmadığını belirtirken, kendisine o dönemde sorulan "BitCoin yaşar mı?" sorusunun bugün hiç dillendirilmediğine de dikat çekiyor.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bitcoin, jeff gazik, satoshi nakamoto


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iCloud'u hackleyen Türk, Apple'dan 175 bin dolarlık Bitcoin istiyor BLueMooN İnternet Dünyasından Haberler 2 23 Kasım 2018 22:22
'6 Milyon Dolarlık Adam' Mümkün mü? ELa__ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Mart 2012 04:49