IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2019, 18:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ali Yalçın: "Belediyelerden Atılan İşçilerin Kabulü ve İzahı Mümkün Değil"




Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "31 Mart seçimlerinden sonra Bolu ve Antalya belediyelerinden atılan işçilerin kabulü ve izahı mümkün değil. Buradan ahdimizi ifade ediyorum, bunun hesabını kesinlikle hukuk önünde soracağız." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "31 Mart seçimlerinden sonra Bolu ve Antalya belediyelerinden atılan işçilerin kabulü ve izahı mümkün değil. Buradan ahdimizi ifade ediyorum, bunun hesabını kesinlikle hukuk önünde soracağız." dedi.

Yalçın, Eğitim Bir-Sen'in Gaziantep şube binasının açılışında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in çeyrek asrı geride bırakarak yarım asra yürüyen bir emek hareketi olduğunu belirtti.

Sendikalarının üyesini, ülkesini kendine dert edinen, "Dünya mazlumlarının sorunu benim sorunumdur" anlayışıyla hareket eden erdemli bir sendikal hareket olduğunu dile getiren Yalçın, "Bu şiarla yolculuğumuzu devam ettirme kararlılığımızdan ödün vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
Yalçın, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden sonra Bolu ve Antalya belediyelerinde bazı işçilerin görevlerine son verildiğini, bazı siyasilerin seçimlerden önce noter huzurunda hiçbir işçinin atılmayacağına dair sözleşme imzaladıklarını, ancak seçimlerden sonra sözlerini yerine getirmediklerini söyledi.

Dün Antalya'ya gittiklerini ve 2 bin kişiyle büyükşehir belediyesinin önünde bir protesto gerçekleştirdiklerini aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Bin 350 üyemizi tehditle, şantajla, baskıyla istifa ettiren bir anlayıştan bahsediyorum. 'HAK-İŞ'in bütün üyelerini istifa ettireceksiniz' diye amirler, emirler veriyor. 'Bunları Belediye İş Sendikası'na geçireceksiniz' diye talimat yağdırıyor. 31 Mart seçimlerinden sonra Bolu ve Antalya belediyelerinden atılan işçilerin kabulü ve izahı mümkün değil. Buradan ahdimizi ifade ediyorum, bunun hesabını kesinlikle hukuk önünde soracağız."

Sendika üyeliği ve üyelik çerçevesinde kişinin hak ve hürriyetlerinin korunmasının çeşitli ulusal ve uluslararası düzenlemelerle güvence altına alındığına dikkati çeken Yalçın, "Bunun adı sendikal özgürlük değil, bunun adı baskıdır, şiddettir, yıldırmadır. 1 Mayıs'ta Şanlıurfa'dayız. Temel hak ve hürriyetlerimize ilişkin yaklaşımlarımızı ifade edeceğiz. Dünyadaki mazlumlara ilişkin duyarlılığımızı aktaracağız. 5. Dönem Toplu Sözleşme'de masadan beklentisi olan arkadaşlarımızın beklentilerini kamuoyuna sunacağız" dedi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Ahmet Gök de sendikaya 5 katlı bir hizmet binası kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu bina sadece Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen'in değil üstat Necip Fazıl'ın ifadesiyle 'Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim, Allah diyen seni ayaklarından öperim' düsturunu kendine şiar edinmiş olan tüm gönüllü kuruluşların emrinde bir merkez olarak hizmet edecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şube binasının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
son dakika güncel haberler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rosberg: "2013'e Güçlü Başlangıç Mümkün Değil" Zen Diğer Spor Branşları 0 05 Şubat 2013 12:55