IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2020, 13:04   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu kez Çin değil!




Vahşi hayvanların canlı canlı kaynatıldığı Tomohon Pazarı'nda koronavirüs riski

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 563'e yükselirken, salgının kaynağı olarak gösterilen kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı kapatılmıştı. Ancak bu kez de Endonezya'da bulunan ve "dünyanın en korkunç pazarı" olarak anılan pazar da tedirgin etti.

Tüm dünyayı cehenneme çeviren koronavirüs ilk olarak Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti. Wuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

SARS benzeri virüsün burada satılan bir hayvandan insana geçtiği düşünülüyordu. Geçtiğimiz günlerde yüzde 96 yarasalardan geçtiği ileri sürülen koronavirüs salgınının merkezinde olan bu pazarda, koala etinden yılana, fareden kurt yavrularına kadar pek çok şey satılıyordu.
Dünya genelinde büyük yankı uyandıran pazardan sonra şimdiyse dünyanın bir diğer korkunç pazarı gündemde. Tomohon Pazarı! Endonezya'nın Kuzey Sulawesi bölgesinde bulunan pazara özellikle Çinliler büyük ilgi gösteriyordu.

Pazarda, aynı Çin'deki yasadışı vahşi hayvan pazarında olduğu gibi yarasalar, yılanlar, köpekler, maymunlar ve egzotik hayvanlar satılıyor.

Dünyanın en korkunç pazarı olarak lanse edilen Tomohon Pazarı'nda, kafeslerindeki canlı hayvanlar, satılmadan hemen önce canlı canlı kaynatılıyor.

Pazarı ziyaret eden muhabirler, satıcıların turistleri korkutmak ve ilgi çekmek için hayvanlara zulüm uyguladıklarını ve işkence yaptıklarını bildiriyor.

Maymunların bazı türlerinin de, Endonezya yasalarınca koruma altında olmalarına rağmen pazarda satıldıkları bilgisi paylaşılıyor. Pazarda satılan diğer hayvanlar arasında ise kediler, sıçanlar, kuşlar ve yılanlar yer alıyor.


Alıntı

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
bu kez çin değil!


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Janties: Şort Deseniz Değil, Bikini Hiç Değil! vioLeta Moda Trendleri 5 08 Nisan 2019 13:01
Yağmur Yağsa Kış Değil Mi? Kişi Halini Bilse Hoş Değil Mi? PySSyCaT Atasözleri ve Deyimler 0 01 Ekim 2014 23:11
Bayram değil, seyran değil Kral bizi niye öpsün? Lilith IF Ekstra 2 27 Mart 2013 00:09