IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Mahkeme ‘Polislerin kestiği salgın cezaları geçersiz’ dedi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/875196-mahkeme-polislerin-kestigi-salgin-cezalari-gecersiz-dedi.html)

PySSyCaT 05 Temmuz 2020 12:46

Mahkeme ‘Polislerin kestiği salgın cezaları geçersiz’ dedi
 
Adana’da salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polisin para cezası kestiği vatandaş, mahkemeye gitti. Sulh mahkemesi, “Polis sadece tutanak tutabilir” diyerek cezanın geçersiz olduğuna karar verdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve 65 yaş sokağa çıkma yasaklarının ihlali üzerine polis tarafından yazılan cezaların ‘'Geçersiz'' olduğuna karar verdi.

Mahkeme, ‘'İdari yaptırım kararı ancak mülki amir tarafından verilebilir. Polis tarafından sadece ihlale ilişkin tespit tutanağı tutulabilir'' hükmüne vardı. Adana'da bir vatandaşa verilen 789 liralık ceza da bu gerekçe ile iptal edildi. Bugüne kadar polisin verdiği corona virüsü tedbirleri kapsamındaki cezaların 1 milyar lirayı aştığı, bu kararın emsal olması durumunda tüm cezaların iptal edilebileceği bildirildi.

Davayı açan avukat Mahmut Akgül, “Karar emsal niteliğinde olacaktır. Sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu ve buna benzer idari para cezalarında kolluğun keyfi uygulama yapamayacağına ilişkindir. Mahkeme salgın süresince polis tarafından kesilen cezaların hukuki olmadığını ortaya koymuştur“ dedi.



Sözcü..!

eiffel65 05 Temmuz 2020 13:08

Cevap: Mahkeme ‘Polislerin kestiği salgın cezaları geçersiz’ dedi
 
O mahkemeye göre o zaman maske takmak zorunlu değil. Bundan sonra maskesiz gezilebilir ve sokağa çıkma yasağını delebiliriz. Ceza keserseler adanadaki mahkeme kararı örnek gösterilebilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net