IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By NurSima

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2020, 20:02   #1
Çevrimdışı
~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
15 yaşındaki çocuğa palangayla işkence davası! Mahkemede 'pes' dedirten savunma




Konya'da çırağı E.A.Y.'yi (15), palangaya bağlayıp, tavana astığı iddia edilen iş yeri sahibi Murat C. ve ağabeyi Mehmet C. hakkında 'çocuğa eziyet ve hürriyeti yoksun kılma' suçlarından 11 yıldan 36'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi. Duruşmada sanık kardeşler, iddiaları reddetti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Merkez Karatay ilçesinde geçen yıl Eylül ayında H.H.Y. ile kardeşi E.A.Y., araç yedek parça satışı yapan Murat C. ve ağabeyi Mehmet C.'ye ait iş yerinde çırak olarak işe başladı. Yaklaşık 20 gün sonra E.A.Y., iş yeri sahibi Murat C. tarafından vida alması için malzemeciye gönderildi. Alacağı vidanın numarasını unutan E.A.Y., yolda ağabeyi H.H.Y.'yi telefonla arayıp, sordu. E.A.Y. vidayı alıp, iş yerine döndü. İş yeri sahibi Murat C., iddiaya göre vidanın numarasını unuttuğu için E.A.Y.'yi palangaya bağlayıp, tavana astı. Pantolonu da yarıya kadar indirilen E.A.Y., yaklaşık 15 dakika asılı kaldıktan sonra Murat C. tarafından, ‘palanga kopabilir’ düşüncesiyle indirildi. İki kardeş, korktukları için durumu ailesine anlatmadı. E.A.Y. ise olayın ardından iş yerine gitmedi.

Ağabey H.H.Y. de 5 Aralık günü, iddiaya göre bir malzemeyi hatalı büktüğü gerekçesiyle Murat C. tarafından tekme- tokat dövüldü. Gözü moraran ve yüzünde şişlik oluşan H.H.Y., hastaneye gidip rapor aldı. Ardından polise gidip Murat C. hakkında şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine Murat C. hakkında 'kasten yaralama' suçundan soruşturma başlatıldı. E.A.Y. de Murat C. tarafından gördüğü işkenceyi ailesine anlattı. Aile, avukatları aracılığıyla, işkence anına ait fotoğrafları da delil olarak sunarak Murat C. ve o anda orada bulunan ağabeyi Mehmet C. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gözaltına alınan Murat C. ve kardeşi Mehmet C., kardeşlerin kendilerine iftira attığını söyledi. İki kardeş çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine Murat C. ve Mehmet C., yeniden gözaltına alındı. İki kardeş, 2 Ocak'ta sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece 'çocuğa eziyet' suçundan tutuklandı. Murat C. ve Mehmet C.'nin avukatlarının başvurusu üzerine mahkeme, şüphelilerin tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol kararıyla tahliye edilmelerine karar verdi.

KARDEŞLERE 36 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Murat C. ve Mehmet C. kardeşler hakkında Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 'çocuğa eziyet ve hürriyeti yoksun kılma' suçlarından iki kardeşe 11 yıldan 36’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'BU FİLMİ PARA TALEP ETMEK İÇİN ÇEVİRMİŞLER'
Konya 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde daha önce görülen duruşmada Mehmet C., suçlamaları kabul etmedi. Mehmet C., ''Çocuğun pantolonunu biz indirmedik. Pantolonunun indirilmediği de fotoğraflarla sabittir. Mağdur aynı iş yerinde çalışan ağabeyi ile oyun oynamıştır. Kendileri birbirlerinin fotoğraflarını çekmişlerdir. Bizden para talep etmişlerdir. Bu filmi de para talep etmek için çevirmişlerdir. Bu olaydan sonra mağdurun ağabeyi bizimle tatile gitti. İş yerimizde de çalışmaya devam etti. Eğer böyle bir şey yapsaydık ağabeyi iş yerimizde çalışmazdı ve bizimle tatile gitmezdi. Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum.''

'BİZE KUMPAS KURDULAR'
Diğer sanık Murat C. de, şöyle savunma yaptı:

''O tarihte mağduru vida almaya gönderdiğim doğru. İş yeri çıkış saatine yakın ağabeyi ile birlikte şakalaşmaya başladılar. Ağabeyi mağduru caraskal ile kaldırmış. Birbirleri ile iddiaya girmişler. En fazla kim burada durur diye konuşuyorlardı. Ben de iş yeri sahibi olarak yanlarına giderek müdahale ettim. Böyle bir şey yapmayın aşağıya inin dedim. Ben elimle caraskalı tutup mağdura zarar gelmesini engellemeye çalışıyordum. Caraskal tutulmazsa diğer tarafa hareket edip yönünü değiştirebilir. Söz konusu fotoğraflardan haberim var. Bu fotoğrafı mağdurun ağabeyi çekti. Hatta beraber poz verdik. Mağdurun pantolonunun indirilmesi durumu yoktur. Kendileri şakalaşmak için böyle bir olayda bulunmuşlardır. Mağdur ağabeyi bütün malzemeleri bozmuş. Bunun üzerine işten çıkarttım. Bu yüzden bana iftira atılmaktadır. Ben mağdurun ağabeyini işten çıkarttıktan sonra benden para istedi. Ben de kabul ettim. Daha sonra bizi şikayet ettiler. Bize kumpas kurdular. Tüm bunların sebebi benden para almak içindir.''

'BU OLAYDAN ÖNCE BENİ TORNA TEZGAHINA KOYUP YIKADILAR'
E.A.Y. de Murat C.'nin kendisini vinçle havaya kaldırdığını öne sürerek, ''Sigortasız olarak çalışıyordum. Murat C. benden vida almamı istedi. Vidayı getirdim ancak yanlış vida getirmişim. Bunun üzerine Murat C. beni vincin yanına götürdü. Beni vince koydu. Mehmet C. de vinci havaya kaldırdı. Murat C. pantolonumu indirdi. İlk başta ağabeyim şaka yapıldığını düşünüp fotoğraf çekti. Ancak pantolonumu indirdiklerinde müdahale etti. Murat C. bu sana ders olsun dedi. Ben asılıyken diğer çalışanlara seslendim. Onlar gülmeye başladılar. 10-15 dakika vinçte asılı kaldım. Bu olaydan önce de beni torna tezgahına koyup yıkadılar. Vinç olayından hemen sonra işten ayrıldım. Ben kesinlikle ağabeyim ile oyun oynamıyordumHiçbir insan acı içeren oyun oynamaz. Şikayetçiyim'' diye konuştu.

'KARDEŞİMİ İNDİRİN' DİYE TEPKİ GÖSTERDİM
Ağabey H.H.Y. de savunmasında iş yerinin önünde çalışırken süpürge almak için içeri girdiğini belirterek, ''Bir ara süpürge almak için dükkana girdiğimde, kardeşim vince asılı haldeydi. Patronlarımın ikisi de oradaydı. 'Kardeşimi indirin' diye tepki gösterdim. Cezalı olduğunu ve asılı kalacağını söylediler. Mehmet C. bu sırada kardeşimin pantolonunu indirmeye çalıştı. Murat C. de vinci havada tutuyordu” dedi.

Davanın dün görülen duruşmasında ise sanıklar ve iddia makamı, daha önceki ifadelerini tekrarladı. Dava ertelendi.

__________________
Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine...

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünyadan haber, güncel haber, son dakika


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuzak kurdu, karısını öldürdü! Pes dedirten savunma... NerqiS Haber Arşivi 0 12 Haziran 2019 09:22
19 Yaşındaki genç, 12 yaşındaki çocuğa tecavüz etmek isterken yakalandı.. Düş Haber Arşivi 8 20 Şubat 2015 12:01
9 yaşındaki çocuğa tecavüz eden 15 yaşındaki çocuğa 11 yıl hapis Seth Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2014 16:39
2 yaşındaki çocuğa korkunç işkence PassioN Haber Arşivi 0 27 Nisan 2012 20:37