IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hadis-i Şerifler (https://www.ircforumlari.net/hadis-i-serifler/)
-   -   Affetmek İle İlgili Hadisler (https://www.ircforumlari.net/hadis-i-serifler/588989-affetmek-ile-ilgili-hadisler.html)

xena 18 Mayıs 2014 20:09

Affetmek İle İlgili Hadisler
 
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Maktulün kısas talep eden velilerine (katillerden) birini affederek kısastan kaçınmaları gerekir. Kadın dahi olsa en yakın olan başlasın."

Kaynak: Ebu Davud Diyat 16 (4538); Nesai Kasame 29 (8 39)


Ravi: Büreyde

Bir adam Resulullah (sav)'a bir adam getirip: "Bu adam kardeşimi öldürdü!" diye şikayette bulundu. Resulullah da: "Git sen de onu öldür tıpkı kardeşini öldürdüğü gibi" buyurdular. Adamcağız şikayetçiye: "Allah'tan kork beni affet! Çünkü af senin için büyük bir ücrete sebeptir. Senin için de kardeşin için de kıyamet günü daha hayırlıdır!" dedi. Adam da onu salıverdi. Durum Resulullah (sav)'a haber verildi. Resulullah (onu çağırtıp) sordu. Adam (caninin) kendisine söylediklerini haber verdi. (Ravi devamla) der ki: "[Resulullah (sav)]: "Onu azat et! Aslında onu azat etmen onun için kıyamet günü onun sana yapacağından daha hayırlıydı. O gün: "Ey Rabbim diyecek şuna sor bakalım beni niye öldürmüştü?"

Ravi: Enes

Resulullah (sav)'a kendisine her ne zaman kısas bulunan bir dava getirildiğinde mutlaka her seferinde affetmeyi emrediyor gördüm


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net