IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 4 Post By Melodram
  • 1 Post By ZaLim

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Eylül 2018, 14:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haftanın Polemiği: 2018 Ekonomik Krizi




2017 son dönemlerinde başlamış gibi düşünülen hatta öncesinde de fark edilmesine rağmen bu kadar dillenmeyen ve 2018 yılı itibariyle de şahlanan ekonomik kriz söylentileri artık söylenti olmaktan çıkmış hayatımızın gerçeği haline dönüşmüştür.
Son genel seçime kadar bir şekilde idare edilen, bütün sorunların yok sayıldığı bir ekonomik yapı seçimlerin ardından ''düzelecek'' umudu taşıyan birçok insanı hayal kırıklığına uğratmıştır. Aslında ülkenin gündemini takip eden, marketlerdeki etiketleri/gramajları inceleyen, objektif şekilde yorumlayan bir vatandaş ekonominin altüst olduğunu az çok idrak edebilmiştir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kanallara çıkıp ''Evet ekonomik kriz var, batıyoruz!'' demesiyle buna inanacak birçok insan da yine artan kurdan, maaşların azlığından, marketlerdeki, pazarlardaki fiyatlardan şikayetçi. Peki sosyal hayatta bunu bu denli hissederken, ülkenin ekonomik kaynaklarının üretim yerine ''boş işlere'' harcanması, gereksiz projelerin devamında inatla ısrar edilmesi-özellikle inşaat- ne denli mantıklı? Ki bu inada rağmen iflasını açıklayan, bu konuda anlaşma yapan şimdilik 200 şirket var.
Tarımsal üretimi sıfırlayarak her şeyi ithal etmek, kendi insanının gücünü kullanmak yerine var olan hammaddeyi dışarıya pazarlayıp daha pahalıya tekrar almanın mantığı nedir? Ülkenin üretim imkanlarını kullanarak, doğru bir devlet politikasıyla güçlenebilmek varken hala işçinin, emekçinin hakkını sömürmek bize ne kazandırabilir?
Akılda binlerce soru ve birçok insanın tek bir isteği var: Gerçekten birlikte olup, doğru üretim planlanması ile her şeyimizi kendimiz yapalım, dışa bağımlılığı azaltalım.
En azından ''muhalif'' sayılan çevreme baktığımda ülkenin batışını keyifle izlemek gibi bir gayesi yok kimsenin, aksine üretim yapmak ve çalışmak hevesiyle dolu herkes.
Konuyu daha fazla uzatmadan sizlere sorayım çünkü her detayda sayfalarca şey yazılabilir.

Siz ülkede ekonomik kriz olduğuna inanıyor musunuz? İnanıyorsanız bunun hayatınıza etkileri nasıl oldu(mesela tuvalet kağıtları!) ve çözümün ne olduğunu düşünüyorsunuz?
Not: Yorum yaparken siyasi partileri karıştırmak serbesttir çünkü ekonomik krizin temelinde siyasilerin de yanlışları yatıyor. Saygı sınırı korunduğu sürece yorumlara müdahale edilmeyecektir.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Eylül 2018, 14:23   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: 2018 Ekonomik Krizi




Ekonominin bu kadar kotuye gitmesinin sebebi komsu ulkekerimizde ki istikrarsizlik ve ic savaslardir. Barzani kurdistan cumhuriyetini kuracam dediginde butun sinir kapilari kapatildi. Bunun zararini biz gorduk. Dolarin her artisinda ulkemize yonelik bi saldiri vardi ve hala da var. Suriye de *** ya devlet kurdurmadik. Bunun bedelini oduyoruz. Kim ne derse desin eger Erdoğan olmasaydi bir Diyarbakirli olarak bir kürt olarak sunu diyebilirim ki suan irak ve suriyenin kuzeyi israil ve amerika himayesinde olusturlmus bir teror devleti olacakti. Bunlara engel olmanin bedelini oduyoruz ve daha da odeyecegiz. Kanal istanbul ile bogazlarin tum hakimiyeti tamamiyla bize gececekti. Artik o projede rafa kalkti bu gidisle. Hukumetin hatalari yokmu elbette var bunu inkar etmiyorum ama sunu kavrayabilmemiz onemli. Bugun amerika irak ve suriye de istedigini elde edemedigi icin bedelini biz oduyoruz.

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Eylül 2018, 12:42   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği: 2018 Ekonomik Krizi




Zamanında yerli ve milli ne kadar şirket, fabrika vs varsa satıldı ve biz bunları satarken yerlerine ne fabrika diktik ne tesis, doğal olarak her yıl geriledik. Bir de israf var ki acınacak boyutlarda. Mercedeslere çerez parası onlar diyen mi ararsın, 1000 odalı saray dikip itibardan tasarruf olmaz diyen mi ararsın akıl alacak gibi değil yani. Köprü, tünel, hastane falan yapıyorsun maliyetlerinin kat kat fazlasına. Bunlar bizim vergilerimiz bizim milli servetimiz kimse ağzını açıp bir şey demedi sonuç olarak olmamız gereken yerdeyiz. Sen bunları gördüğün halde hala trump öksürdü onun yüzünden ülke ekonomisin de deprem oldu dış güçlerin oyunu diye ortalarda dolanırsan sadece kendini kandırırsın.
Acilen israfı bırakıp üretmeliyiz. Üretim dışındaki hiç bir çözüm bizi düzlüğe çıkarmaz sadece daha büyük krizleri erteler.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
2018, ekonomik kriz, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Polemiği < 18 > mIRCLive.Com Ocean 2011 Polemikleri 22 28 Kasım 2011 09:02
Eğlencede ekonomik krizi takmadık Lucifer Haber Arşivi 0 01 Nisan 2010 12:19
Haftanın polemiği 5 - Kelebek.Gen.TR Burak 2007 Polemikleri 18 08 Nisan 2007 23:19
Haftanın polemiği 4 - Yuzuk.Net dOubLe 2007 Polemikleri 31 31 Mart 2007 19:49
Haftanın polemiği 2 - mIRCTR.Org dOubLe 2007 Polemikleri 31 11 Mart 2007 21:34