![]() |
Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? Malzemeler 1 kg. hamsi, 2 adet orta boy soğan, 2 su bardağı pirinç, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 demet maydanoz, bir tutam kuru nane, bir tutam karabiber, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı salça, yeteri kadar su, biraz mısır unu. Tarif Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydonoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçte biri eklenerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırılır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye gelecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgünce yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. (( alinti )) |
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? hamsiyi sevmem, balıkta sevmem, ayyy birde börek diyor tarif ;s19;S |
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? Değişik bir tarif içinde hamsi varsa güzeldir |
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? Alıntı:
|
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? Acıktığım saatlerde böyle konuları görünce kokusu burnuma geliyor. Açken ben, ben değilim! |
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olsa bize yapardı |
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? Hamsi yenmezmi gardaşum omega 5 protein var bir rizeli olarak bir oturuşta komple bir hamsi tava yerim yeminle bide bizim orda hamsikoli yapılır mükemmel |
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? Alıntı:
|
Cevap: Hamsi Böreği Nasıl Yapılır ? Alıntı:
Eywallah abim balık değil hamsi bi adı var bi namı var hamsi bizim oralarda bir kültür haline geldi yemen lazımki cin gibi olasın.. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk