![]() |
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği... Malzemeleri 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet kuru soğan 400 gram dana kıyma Kimyon, tuz Sos için 1 çay bardağı tereyağı 1 çay bardağı süt 4 yemek kaşığı zeytinyağı 6 adet baklavalık yufka Yapılışı Sıvı yağ ve ince doğranmış soğanları bir tavada kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kimyon ve tuzu ekleyip, ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Sos malzemelerini karıştırın. Yufkaların her birine sos sürün, üzerine bir diğer yufkayı yerleştirin ve tekrar sos sürün. Kıymalı harcı yufkanın bir ucuna ekleyip, rulo şeklinde sarın. Sarılan yufkaları ‘U’ şeklinde ikiye katlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 180 °C derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin... Afiyet olsun. |
Cevap: Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Hani geçen güncel haberlerde yazmıştı ya .. Bu firma domuz eti kullanıyor diye aklıma o geldi nedense .. Neyse bizimkisi sarıyer börekçisi değil kendimiz yapıyoruz en azından ... :gulucuk::gulucuk: |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:38. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk