![]() |
Girit Usulü Çullama Girit Usulü Çullama için Malzemeler 5 yufka İç harcı için: 1 adet tavuk (haşlayıp kemiklerini ayıklayın, suyunu ayırın) 1 çay bardağı zeytinyağı 1 soğan 2.5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı tarçın ½ yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı şeker ½ yemek kaşığı tuz Aralara sürmek için: ½ su bardağı eritilmiş tereyağı Girit Usulü Çullama Nasıl Yapılır 2.5 bardak pirinç ıslatın. Tavuk parçalarını, 1 büyük soğanı, çam fıstığını, zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun. Pirinçleri süzün, tavuklara ilave ederek kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, 1 yemek kaşığı tarçın, karabiber, tuz ilave ederek malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyu koyun, 5 dakika orta ateşte, sonra altını kısarak pişirin. Tepsinizi yağlayın, 3 yufkayı aralarını yağlayarak yerleştin. Üzerine iç pilav ve onun üzerine son 2 yufkayı serin. Yaklaşık 1.5 bardak tavuk suyunu tepsinin üzerine dökün, fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Cevap: Girit Usulü Çullama Eline sağlık çok değişik bir tarif gene + |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk