![]() |
Yeşil Krep Yeşil Krep için Malzemeler 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1/2 su bardağı ıspanak püresi 1/2 su bardağı ısırgan suyu Tuz Servis için Önceden haşlanmış ısırgan otu Az miktar keçi peyniri Zeytinyağı ile blender’dan geçirilmiş fesleğen Taze kekik ve taze nane Zeytinyağı Yeşil Krep Nasıl Yapılır Krep malzemesini bir kapta çırpın, kek hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin. Katıysa ısırgan otunun suyunu, sıvıysa biraz un ekleyebilirsiniz. Yanmaz tabanlı tavada birer kepçe alarak tavanın ortasına yavaşça akıtın, tavayı sağa sola hafifçe yatırarak hamuru yayın ve orta ateşte ve çok kısa süre tavada tutarak pişirin. Süreyi uzatırsanız kreplerin rengi kahverengi olur. Her bir yüzünü yarım dakikadan fazla ateşte tutmayın. Pişen krepleri bir tabağa ikiye kıvırarak koyun. Önceden blanşe edilmiş ısırgan otunu zeytinyağı ile bir tavada çevirin, sadece ısınması yeterli. Krepleri bir servis tabağına alın, içine otu ve peynir parçacıklarını koyup fesleğen sos gezdirin. Taze kekik ve taze nane serperek servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Püf Noktası Yeşil rengi elde etmek isterseniz ısırgan otu yerine ıspanak kullanabilirsiniz. Yeşil otları karıştırarak lezzetlini ve aromasını arttırabilirsiniz. Keçi peyniri yerine kaşar ya da tulum peyniri kullanabilirsiniz. Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın. Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz. aLinti |
Cevap: Yeşil Krep Eline sağlık gene güzel ve neşeli bir tarife benzer.. Ispanak olayı bitirmiş zaten .. :gulucuk: |
Cevap: Yeşil Krep Isırgan suyunu nerden bulcam @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :hahah: teşekkürler tarif için |
Cevap: Yeşil Krep Alıntı:
|
Cevap: Yeşil Krep Alıntı:
Isırgan otu suyu nasıl yapılır? İlk olarak isırgan otlarını temizleyin ve kaynar suya atın taze ve sağlıklı isırgan otları kullanın. Isırgan otlarını iyice yıkayın ve doğrayın kaynar suya isırgan otlarını ekleyin ve demlemeye bırakın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:00. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk