IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Ispanaklı Börek (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/156204-ispanakli-borek.html)

Süslü 11 Kasım 2008 21:00

Ispanaklı Börek
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler

1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi
Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin. Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Yumuşayana dek kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin.
Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün. Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun. Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.
Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.

YapraK 12 Mart 2009 18:35

Cevap: Ispanaklı Börek
 
En sevdiğim börek : )


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk