![]() |
Cevap: KekLer limonlu kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]malzemeler:
1. Oda ısısında bekletilip yumuşatılmış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyin. 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bademleri katıp karıştırın. 2. Yumurta akını kar gibi katılaşana kadar çırpın. Tahta kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin. Fırın tepsisini yaplı kağıtla kaplayın ve hamuru üze rine yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25 dk. pişirin. (bizce bu süre 4dakika oldu. çünkü 25 dakikadan sonra üzeri yanmasın diye ısıyı 150'ye getirdik.) 3. Piştikten sonra kekin yüzeyine birçok yerinden bıçak veya kürdan batırın ve 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin. Keki soğumaya bırakın. Pudra şekerini, geri kalan limon suyu ve rendesiyle karıştırıp keke sürün. (isterseniz üstünü de ince limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.) |
Cevap: KekLer vanilyalı kekler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. Fırını 175C'ye getirin. varsa metal cupcake kalıplarının içine kağıtları yerleştirin. metal kalıp yoksa bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine kağıt kalıpları dizin. 2. bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. ayrı bir kapta mikser yardımıyla margarin ve şekeri karıştırın. karıştırmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin. vanilyayı ilave edin. 3. un karışımını ve sütü dönüşümlü olarak kaba ekleyin. bu arada devamlı karışımı çırpın (un ile başlayıp un ile bitirmelisiniz.) 4. karışımı kalıplara paylaştırın. yaklaşık 20 dakika pişirin. fırın telinin üzerinde soğutun. not: isterseniz keklerin üzerine krema da sürebilirsiniz. bunun için 12 yemek kaşığı margarini, 3 + 2/3 su bardağı pudra şekerini çırpın. krema çok yoğun olursa 1-2 yemek kaşığı süt ekleyin. |
Cevap: KekLer yoğun çikolatalı küçük kekler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. margarin ve şekeri mikserle karıştırın. yumurta ve vanilyayı ekleyin. 2. hafif soğumuş çikolatayı yavaşca fazla karıştırmadan ilave edin. 3. unu ve kabartma tozunu ayrı bir yerde karıştırın. kaynar su ile dönüşümlü olarak karışıma ekleyin. (düzgün ama hafif sıvı halde bir karışım olacak) 4. fırını 180C'ye getirin. kek harcını kalıplara paylaştırın. 30-40 dakika pişirin. piştikten sonra tamamen soğumalarını sağlayın. sosun hazırlanması: 1. çikolataları küçük parçalara kırın. krema ve vanilya ile bir tavada eriyene kadar ısıtın. 2. ara sıra karıştırarak oda sıcaklığında soğutun. keklerin üzerine bir miktar koyup, bir kaşığın arkası ile sosu yayın. |
Cevap: KekLer cevizli ıslak kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]cevizli ıslak kek: malzemeler:
1. 200 gr. margarini ve 1 + 3/4 su bardağı toz şekeri mikser kabında çırpın. hafif çırpılmış 4 yumurtayı ekleyip çırpın. 2. 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2.5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. mikseri çıkartın. 3. 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. tahta kaşık veya spatulayla karıştırın. 4. karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün. 5. 180-200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk. kadar pişirin. (üstü kızarmış, içi yarı ıslak olacak) 6. fırından çıktığında henüz sıcakken üzerine eşit olarak toz şeker – tarçın karışımı serpin. 7. havadar bir yerde soğumaya bırakın, tam soğuduğunda streç folyoyla ağzını kapatın. |
Cevap: KekLer incirli kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. incirleri yıkayıp minik minik doğrayın. 2. bir tavada margarini eritin, suyu, tarçını ve incirleri ekleyerek bir müddet (incirler hafif eriyene kadar) kaynatın. 3. bu arada yumurtalarla şekeri mikserin yüksek hızında çırpın. incirli karışımı yavaş yavaş ekleyerek düşük hızda karıştırın. 4. unu ve karbonatı ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra yağladığınız kek kalıbına boşaltın, 180 derecede 40 dakika kadar pişirin. not: tarifte hindistan cevizi yok ama isterseniz serpebilirsiniz... |
Cevap: KekLer Başka kek çeşidi kaldımı : )) |
Cevap: KekLer Karamelize nektarinli lorlu cheesecake enfes gözüküyor :). |
Cevap: KekLer Bi yapan olsada yesek : )) |
Cevap: KekLer Alıntı:
|
Cevap: KekLer havuçlu ve fındıklı kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın. 2. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın. 3. yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın. 4. 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.) 5. kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın. kremanın hazırlanması: 1. kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin. 2. ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. 3. kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin. |
Cevap: KekLer portakallı ve haşhaşlı kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri -karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin. 2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım). 3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın. |
Cevap: KekLer ıslak kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. 4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. bu karışımdan bir su bardağı ayırın. 2. kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.) 3. kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın. 4. isterseniz üzerine krem şanti sürerek servis yapın. |
Cevap: KekLer çikolatalı fransız keki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]malzemeler:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]hazırlanması: 1. 150 gr margarini benmari usulü eritin. eriyen margarine 160 gr bitter çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağlayın. 2. çikolata hala sıcak iken derin bir kaba alın. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve cevizi ekleyip iyice çırpın. unu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. 3. ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp köpük haline getirin. bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırın. karışıma kabartma tozunu ekleyerek aynı şekilde bir-iki kez daha karıştırın. 4. fırını 220C'ye getirin. kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizin. bu kağıdı kek kalıbının tabanın yerleştirin. kalıbın kenarlarını da fırça yardımıyla ayçiçek yağı ile yağlayın. (bu sayede kekinizin tabanı dümdüz olacak.) 5. karışımı kalıba yayıp ısınan fırında 20 dakika pişirin. 6. kek pişerken paketin arkasına göre sosu hazırlayın. (bir paket çikolata sosu fazla gelebilir. bu yüzden bir paketten biraz az yapabilirsiniz.) sos oda sıcaklığına gelince pişen kekiniz de yeterince soğuyunca keki kalıptan çıkarıp bir tabağa ters çevirin. üzerine (kenarlardan akacak şekilde) ince bir tabaka halinde sosu yayın. üzerine çekilmiş ceviz serpip mevsim meyveleri ile süsleyin. hemen servis yapın. 8 kişilik |
Cevap: KekLer lor peynirli kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. 3 yumurtayı ve 1 su bardağı yoğurdu derin bir kaba koyup mikserin en yüksek hızında karıştırın. karıştırmaya devam ederek 1/4 su bardağı fındık yağını, 300 gr lor peynirini, yarım yemek kaşığı pulbiberi, 1 yemek kaşığı kekiği, yarım tatlı kaşığı karabiberi ve unları ekleyin. kıyılmış maydanoz ve dereotlarını da ekleyerek 1-2 kez karıştırın. 2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızında birkaç kez karıştırın. 3. fırını 180 dereceye getirin. kek kalıbını yağlayıp susam veya çörek otu serpin. keki kalıba boşaltın. (isterseniz susamı kekin üzerine de serpebilirsiniz.) ısınmış fırında kekin içi pişene kadar pişirin. (30/45 dakika) |
Cevap: KekLer dört mevsim keki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. meyveleri küp küp doğrayıp, süzgece koyun. fazla suyunu süzün. 2. 150 gr margarini eritip 3 yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1,5 su bardağı un ve 1 kahve fincanı süt ekleyin. mikserle yüksek hızda karıştırın. 3. 1 paket kabartma tozunu, meyveleri ve 1 çorba kaşığı çikolata kırığını ilave edip mikserin düşük hızında 1-2 kez karıştırın. 4. fırını 170C'ye getirin. kek kalıbını yağlayın. karışımı kalıba koyup ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. 5. soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri serperek servis yapın. 8-10 kişilik |
Cevap: KekLer mısır unlu ve tuzlu kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
hazırlanması: 1. peyniri ezin, yumurtaları iyice çırpın. dereotu, maydanoz ve naneyi kıyın. (taze nane yoksa kuru nane de kullanabilirsiniz. ben öyle yaptım.) 2. kabartma tozu ile limon suyunu küçük bir kapta karıştırın ve kabarmasını sağlayın. 3. derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırın. unlanmış fırın tepsisine bu malzemeyi koyup elinizle düzeltin. 4. önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. ılık veya soğuk sevis yapın. |
Cevap: KekLer havuçlu kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. Geniş ve derin bir kaba yumurtaları kırın. 1,5 su bardağı şekeri ekleyip (şeker tamamen eriyene kadar) mikserin en yüksek hız ayarıyla karıştırın. 2. 1 su bardağı rendelenmiş havucu ve 1 su bardağı dövülmüş cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Unu ve tarçını ekleyip tamamen özleşmelerini sağlayın. 4. 1 paket kabartma tozunu ekleyip, en düşük hız ayarında 2-3 kez karıştırın. 5. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. Kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. (Ben altılı kek kalıbımı kullandım) 6. Harcı kalıbın içine boşaltın. Kalıbı fırına yerleştirip kekin içi tamamen pişene kadar pişirin. Kek pişince kalıbından çıkartmadan biraz soğumasını bekleyin (sıcakken tabanına yapışabiliyor). Soğuduktan sonra üzerine elek ile pudra şekeri serpin. (sıcakken serperseniz pudra şekeri erir.) |
Cevap: KekLer krem şantili elmalı kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kekin hazırlanması: 1. Yumurtayı ve şekeri derin bir kaba alın ve mikserin en yüksek hız ayarında şeker eriyene kadar çırpın. (yaklaşık 2 dakika) 2. Dövülmüş cevizi, doğranmış elmayı, unu, kakaoyu ve tarçını ekleyip mikserle en yavaştan en hızlı ayarına doğru giderek karıştırın. Tüm malzemelerin özleşmesini sağlayın. 3. Kabartma tozunu ekleyip yavaş ayarda birkaç kez daha karıştırın. 4. Fırını kek ayarında 175C'ye getirin. 5. Büyük boy kare borcamın tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayın. 6. Keki borcama döküp fırının içinde orta bölmeye getirdiğiniz telin üzerine yerleştirin. 7. 30-35 dakika kek pişene kadar pişirin. Krem Şantinin Hazırlanması: 1. Sütü dar ve geniş bir kaba dökün. Üzerine krem şantiyi boşaltıp mikserin bir sapı ile koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. 2. Kekiniz pişip tamamen soğuyana kadar krem şantiyi buzdolabında bekletin. Kek tamamen soğuduktan sonra 16 parçaya bölün. her bir dilimi ikiye bölüp aralarına ve üzerlerine krem şanti sürün. Antep fıstığı ile süsleyin. 16 dilim krem şantili elmalı kek |
Cevap: KekLer uzumlu kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]keki yapmak icin 4 yumurta, bir bucuk su bardagi toz seker, bir su bardagindan az yogurt, bir su bardagi sivi yag, bir avuc dovulmus ceviz, 3 su bardagi un, bir paket kabartma tozu ve bir avuc kuru uzum gerekiyor. once yumurtalari ve sekeri iyice cirpiyorsunuz. sonra sivi yagi, yogurdu ve cevizi ekleyip karistiriyorsunuz. unu, uzumu ve cevizi ekleyip karistirmaya devam ediyorsunuz. en son da kabartma tozunu ekleyip hafifce karistiriyorsunuz. keki yaglanmis kek kalibina ve muffin kaliplarina (2/3unu dolduracak bicimde) doldurup onceden isitilmis 180C firinda pisiriyorsunuz. |
Cevap: KekLer elmalı kek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: KekLer new york times'ın kekleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]amerika'daki en meşhur kek fırınının ismi Magnolia Bakery. magnolia bakery'nin ünlü kek tarifi de aşağıda. kek hamuru için: bir paket margarin (oda sıcaklığında) 2 su bardağı toz şeker 4 büyük yumurta 3 su bardağından biraz az un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı süt 2 çay kaşığı vanilya kreması için: bir paket margarin 8 su bardağı pudra şekeri 1/2 su bardağı süt 2 çay kaşığı vanilya 1. fırını 175C'ye ısıtın. kağıt kek kalıplarını yağlayın. altlarına yağlı kağt serin(veya tepsiyi yağlayın) 2.keki yapmak için:geniş bir kaba margarini koyun ve mixerle orta hızda karıştırın. şekeri ekleyip 3 dk. daha karıştırın. yumurtaları teker teker (karıştırmaya devam ederek) ekleyin. un, süt ve vanilyayı ekleyip özleşene kadar karıştırın. hamuru kalıplara paylaştırın. 20-25 dk. pişirin. 10dk. soğutun. 3. kreması için:yağı geniş bir kaba koyun. 4 su bardağı şeker, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. şekerin geri kalan kısmını krema dilediğiniz kıvama gelinceye kadar ekleyin. (hepsi gerekmeyebilir) dilerseniz birkaç damla gıda boyası ekleyin. keklerin üzerini kremayla süsleyin. |
Cevap: KekLer kolay kremalı kakaolu kekler 3/4 su bardağı kakao 3/4 su bardağı un 3/4 su bardağı margarin, oda sıcaklığında 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı vanilya 3 büyük yumurta 1/2 su bardağı sour cream. (sour cream yoğurda benzeyen ekşi bir krema. ben sanırım yoğurt kullanacağım. amerikadakilerin önerebileceği başka birşey var mıdır?) kakao, un, kabartma tozu ve unu karıştırın. ayrı bir kapta margarin ve şeker pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin. en son vanilyayı katın. unlu karışımı ve yoğurdu bu kaba sırayla ekleyin. (un-yoğurt-un). kek kalıplarını yağlayın & 3/4'ünü kaplayacak kadar karışımdan dökün. (yaklaşık 12 adet oluyor) 20-25 dakika 175C'de pişirin. krema için gerekenler ; 3/4 su bardağı margarin, oda sıcaklığında 3 2/3 su bardağı pudra şekeri arzuya göre 1 veya 2 yemek kaşığı süt margarin ve pudra şekerini karıştırın. çok koyu olmasını istemiyorsanız kremaya biraz süt ekleyin. kremayı spatula ile soğuyan keklerin üzerine sürün. |
Cevap: KekLer sevimli kekler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] martha stewart kids dergisinin eylül sayısında çocuklar için hazırlanacak minik kek önerileri var. ben en çok lolipoplu olanları sevdim. vanilyalı minik kekler hazırlayıp, yoğun krem şanti veya şekerler ile süslüyorsunuz. vanilyalı kek: 1 + 1/2 bardak un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı un 8 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında) 1 bardak şeker 3 büyük yumurta 1 + 1/2 çay kaşığı vanilin 3/4 bardak süt 1. Fırını 175C'de ısıtıp, kağıt kek kalıplarını hazırlayın. 2. Orta boy bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yağ ve şekeri mikser ile pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın, vanilyayı bu karışıma ekleyin, bir iki çırpın. 3. Yağ ve şeker karışımına süt ve un karışımını ara ara dökün.(un-süt-un-süt-un....) 4. Karışımı kalıpların 3/4'ünü kaplayacak şekilde yağlanmış kalıplara paylaştırın. Keklerin üzeri kızarıncaya kadar (20 dk. kadar) pişirin. Gerekirse arada tepsiyi çevirin. [fotoğraf: martha stewart kids] |
Cevap: KekLer meyveli dankek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]1 su bardağı kek miks, 1/2 su bardağı sıcak su ve 1/2 su bardağı pekmezi bir kaba koyup 1 saat bekletiyorsunuz. daha sonra 1 su bardağı yulaf ezmesini ekleyip 10 dk. daha bekliyorsunuz. kaba 1 su bardağı tam un, 1/2 su bardağı ceviz(ben fındık kullandım), 1 yumurta, 5 çorba kaşığı tereyağı, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tarçın'ı ilave edip iyice karıştırıyorsunuz. karışımdan kurabiye, kek veya benim gibi minik kekler yapabilirsiniz. yağlanmış kalıba döküp, 170C'de 30-35 dakika pişiriyorsunuz. tam un: kabuğu ayrılmamış un. köy unu gibi bir şey. marketlerde un reyonlarında satılıyor. |
Cevap: KekLer Hey maşallah ne çok kek çeşidi varmış : ) |
Cevap: KekLer Alıntı:
|
Cevap: KekLer eveT bi yaPan oLsa da :) aMa bu beN oLamaM..Sadece TarifLer beNdeN.. |
Cevap: KekLer Alıntı:
kEKLeRi SeN YaPaCaKSıN TaBiKi.aMa 2 KiŞiLik.. MaLZeMe BeNDeN YaPMaSı SeNDen.. |
Cevap: KekLer Alıntı:
|
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk