IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2009, 22:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
KekLer




Yabanmersinli-Yoğurtlu Kek



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yabanmersinli Yoğurtlu Kek
10 kişilik
Yabanmersinini marketlerin kurutulmuş doğal ürünler reyonlarında bulabilirsiniz. Bardak ölçüleri yaklaşık 240ml'lik bir bardak için geçerli (ekmek makinanız varsa onun bardağını kullanabilirsiniz)
Kıtırlı Üst İçin:
  • 8 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • dörtte bir su bardağı toz şeker
  • dörtte üç su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Kek için:
  • 1 + dörtte bir su bardağı yoğurt
  • 1+ dörtte bir tatlı kaşığı karbonat
  • sekizde 1 (bir tutam) tuz (varsa öğütülmüş deniz tuzu)
  • 8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1+ dörtte bir su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta, hafif çırpılmış
  • 1+ dörtte üç su bardağı un
  • 1+ dörtte üç (bir paket) tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım su bardağı damla çikolata
  • yarım su bardağı kurutulmuş yabanmersini, ılık suda 15 dakika bekletilip süzülmüş
Hazırlanması:
  1. Kıtırlı üstü hazırlamak için soğuk bir kasede yağ, şeker ve unu karıştırın. Hamur karıştırıcı veya 2 bıçak ile yağı hamura iyice yedirip ufalanmış ekmek görüntüsüne ulaştırın. Ellerinizle karıştırıp sıktığınızda toparlanır hale getirin. Karışımdan çiğ köfte yapar gibi parçalar alıp sıkın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
  2. Fırını 175C'ye getirin. 33x22cm veya benzer boyutlardaki dikdörtgen fırın kabınızı yağlayın.
  3. Yoğurdu, karbonatı ve tuzu bir kaseye koyup karıştırın ve bir kenara alın. (yoğurt bu sırada kabarmaya başlayacak)
  4. Geniş bir kasede mikserin orta hızında veya tahta bir kaşıkla yağ, şeker ve yumurtaları 3-5 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurtlu karışımı karıştırın. Damla çikolataları ve yabanmersinini üzerine serpiştirin. Plastik bir spatula ile birkaç kez karıştırın.
  5. Karışımı kabınıza döküp üzerini düzleyin. Dolaptaki kıtırlı üstü kabınızın üzerine kesme şekerden büyük parçalar olacak şekilde kırarak serpiştirin. Bazıları un ufak olabilir sorun değil.
  6. Yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırın teline alıp ılıtın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 22:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




şuna bak ya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
monitorü ıstırıyorum :@@@@

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 22:26   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Portakallı Kek:

Bardak ve kaşık ekmek makinesinin ölçü kapları ile aynı olan amerikan birimleri.
Malzemeler:
  • 3 portakalın kabuğu
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı şu
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 + dörtte bir tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • dörtte üç su bardağı yoğurt
  • dörtte üç su bardağı süt
Portakallı sos:
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı taze portakal suyu
Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın.
  2. Küçük bir tavada portakal kabuğunu, dörtte bir su bardağı toz şekeri ve suyu, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. (~ 2 dak) Ardından tereyağını ekleyip eriyene kadar (1 dak) karıştırın.
  3. Bir kasede unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve kalan şekeri karıştırın.
  4. Ayrı bir kasede yumurtaları, yoğurdu, sütü ve ayırdığınız portakal kabuklu karışımı pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Unlu karışımı ekleyip karışana kadar hafif çırpın.
  5. Karışımı kalıba döküp 50 - 60 dakika kadar (batırdığınız kürdan temiz çıkmalı) pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Bir kasede şekeri ve portakal suyunu ara sıra karıştırarak bekletin. (şeker tam karışmasa da olur)
  6. Kek pişince fırından kalıbı alın. Çatalla üzerine yavaş yavaş delikler açın. Sosu karıştırıp sıcak kekin üzerine dökün. Kek kalıbında 15 dakika soğutun. Daha sonra tel ızgaraya ters çevirip tamamen soğumasını sağlayın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 22:28   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Çikolatakolik Kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
  • 1 paket çikolatalı kek unu karışımı (şoko kek), 500gr
  • 1 paket çikolatalı puding (toz halinde), 128gr
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı ceviz
Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. En derin kek kalıbınızı yağlayın. (Oldukça büyük bir kek oluyor, kalıbınız küçükse 2 seferde ve 2 kalıp ile pişirebilirsiniz.)
  2. Damla çikolata ve ceviz hariç kalan malzemeleri geniş bir kaba alın. Önce mikserle düşük devirde hepsi özleşene kadar karıştırın. Daha sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın.
  3. Çikolataları ve cevizleri ekleyin. Fırında 55-60 dakika (40 dakikadan sonra kontrole başlayın), batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 22:29   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Kunta Kinte


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kunta Kinte:

Malzemeler:
  • yarım litreden biraz fazla süt
  • 125gr tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
  • 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
  1. Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
  2. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
  3. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
  4. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 22:31   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Damla çikolatalı yoğurtlu kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Damla çikolatalı yoğurtlu-çikolatalı kek

Malzemeler: 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un, 1,5 tatlı kaşığı karbonat, dörtte bir tatlı kaşığı tuz, 240 gr bitter çikolata, irice kırılmış, 1 yemek kaşığı neskafe, 1,5 su bardağı kaynar su, 180 gr tereyağı, oda sıcaklığında, 2 + üçte iki su bardağı kahverengi toz şeker, 2 yumurta, oda sıcaklığında, 1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata.

Yapılışı: Fırını 155 C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin. Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın. Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı azar azar ilave edin. Özleşene kadar hafifçe karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin. Kabın üçünde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 22:32   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Havuçlu ve Ananaslı Kek


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 + dörtte üç su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 kutu (~240gr) konserve ananas parçaları
Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. 22x33cm boylarındaki fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin. (büyük boy dikdörtgen borcam da olur)
  2. Unu, karbonatı, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp şekeri, yağı, yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. (mikser kullanırsanız kek çökebilir.) Havucu, hindistan cevizini, dövülmüş cevizi ve ananasları ekleyip kaşıkla karıştırın.
  3. Karışımı kaba dökün. Fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilıtıp sade olarak veya dilerseniz krema ile servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2009, 23:06   #8
Kralice
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Karamelize nektarinli lorlu cheesecake enfes gözüküyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 15 Mart 2009, 23:20   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




Bi yapan olsada yesek : ))

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 16 Mart 2009, 23:36   #10
Kralice
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: KekLer




YapraK Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bi yapan olsada yesek : ))

Evet konTes marifetini görmek istiyoruz? işdahımı açıyorsun gece gece
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
vanilyalı kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:29
sevimli kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 16:26
Kabaklı Minik Kekler Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 15:57
Limonlu Lokma kekler Seyra Kek Tarifleri 0 20 Ekim 2014 23:22
Kestaneli Küçük Kekler oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 16:53