![]() |
Zeytinli Açma Zeytinli Açma Bu hafta sonu kahvaltı için ne hazırlasam diye düşünüyorsanız zeytinli açma tarifimize göz atın! Bir bardak çayla ağzınızda dağılacak nefis bir lezzet! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Açma Malzemeler, 2 çay bardağı sıvı yağ 4 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı toz şeker 3 çay kaşığı tuz 1 paket kuru maya 1 kâse ayıklanmış siyah zeytin Aldığı kadar un Üzeri için, Çörek otu 1 adet yumurta Hazırlanışı, Yoğurma kabına sıvıyağ, ılık su, zeytin, şeker ve tuzu alıp karıştırın. Malzemelerin üzerine biraz un serpip kuru mayayı ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamur kabarana kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletin. Mayalanan hamurun üzerine bir miktar sıvıyağ ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp açma şeklini verin. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine açmaları yerleştirin. Yumurtayı iyice çırpıp açmaların üzerine sürün. Çörek otunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:15. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk