IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Aralık 2009, 11:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
425 kaloriden az hamur işleri




425 kaloriden az hamur işleri



AHUDUDU KREMALI BLINER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-6 kişilik-


Malzemeler:150 gr un, 250 ml süt, 3 adet yumurtanın sarısı, 3 adet yumurtanın beyazı, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 paket vanilya, 1 tutam tuz, pudra şekeri, tereyağı.

İç için gereken malzemeler: 250 gr lor peyniri, 250 gr Mascarpone (taze peynir), 1 paket dondurulmuş ahududu, 60 gr şeker, 1 paket vanilya.

HAZIRLANIŞI: Unu bir kaseye eleyin. Ardından süt, vanilya, tuz ve yumurta şansıyla karıştırarak, pürüzsüz bir hamur elde edin. Yumurta akları ile şekeri çırparak kar haline getirin ve hamura ilave edin.

İç için: Lor peynirini, Mascarpone peyniri, şeker ve vanilya ile karıştırın. Çözülmüş ahududuları, dikkatli bir şekilde peynirli karışıma ilave edin. Önceden ısıttığınız tavada biraz tereyağı eritin. Bir kepçe yardımıyla hamuru tavaya akıtıp, her iki tarafını pişirin. Peynirli karışımı blinilerin yarısının üzerine yayın. Kalan blinileri de peynirlerin üzerine kapatın. Pudra şekeri serperek servise hazır hale getirin.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dakika
BİR KİŞİLİK PORSİYON: 363 kalori



---------- Post added at 10:33 ---------- Previous post was at 10:32 ----------

DEREOTLU KREP SARMA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-4 kişilik-


Malzemeler:200 ml süt, 2 adet yumurta, 125 gr un, 1 demet dereotu, tuz.

İç için gereken malzemeler: 4 dilim somon füme, 250 gr. lor peyniri (yağsız), 2 tatlı kaşığı rendelenmiş yaban turpu, 2 yemek kaşığı çırpılmış krema, 1 tatı kaşığı limon suyu, tuz, karabiber.

Kızartmak için: Kendine has bir lezzeti olmayan sıvı yağ.

Süslemek için: Limon dilimleri ve 4 dal dereotu.

HAZIRLANIŞI: Sütle yumurtayı çırpın, unu azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir boza kıvamı elde edin, tuzla tatlandırın. Dereotunu krep hamuruna ekleyin. Kremayla lor peynirini iyice karıştırıp, içine yaban turpu rendesini, limon suyunu ekleyin ve tuz ile karabiberle tatlandırın. Önceden ısıttığınız tavaya yağı dökün ve 4 adet küçük krep hazırlayın. Her krebin üzerine bir dilim somon füme yerleştirin. Ortasına kremalı ve lor peynirli karışımdan koyup, rulo yapın. Limon dilimleri ve dereotuyla süsleyin.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dakika
BİR KİŞİLİK PORSİYON: 274 kalori


---------- Post added at 10:33 ---------- Previous post was at 10:33 ----------

İTALYAN USULÜ PİDE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-20 küçük pide-


Malzemeler:200 gr un, 100 ml zeytinyağı, 150-175 gr taze keçi peyniri, 1-2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze yeşillik (biberiye, adaçayı veya kekik olabilir), 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı iri tuz, süslemek için birkaç dal yeşillik.

HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabında, una zeytinyağının yarısını ilave edin ve karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar soğuk su ilave edin. Hamuru top haline getirin, folyoya sarın, 1 saat dinlendirin. Keçi peynirini ufalayın, yeşilliklerle karıştırın ve biraz limon suyuyla tatlandırın. Hamurun dinlenme süresi sona erdiğinde, iyice yoğurun; iki parçaya ayırın ve 5 dakika daha dinlenmeye bırakın. Parçalardan birini, unlanmış tezgahta incecik açın.
Ellerinizle hamurun ortasından başla***** hamuru her yöne doğru dikkatle çekerek mümkün olduğu kadar inceltin. İkinci hamur parçasını da açın. İlk hamuru unladığınız fırın küreğinin üzerine koyun, keçi peynirini üzerine yayın, ikinci hamuru üzerine kapatın, kenarlarını bastırıp, yapıştırın. Hamurun yüzeyini tuzlayın ve kalan yağı serpin. Kalan yeşillikleri de hamurun üzerine serpiştirin. Yağı bir fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış fırında, doğrudan fırın taşının üzerinde 7 dakika, hamurun üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin. 10 dilim halinde kesip, hemen servis edin.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 dakika
1 ADET İÇİN: 95.45 kalori


---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:33 ----------

ZEYTİN VE PARMESANLI PATATESLİ KÜÇÜK EKMEKLER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-20 ekmek dilimi-


Malzemeler:250 gr soyulup küçük doğranmış haşlamalık patates, 125 mi süt, 250 gr un, 1 paket kabartma tozu, 30 gr küçük doğranmış tereyağı, 50 adet çekirdekleri çıkartılıp doğranmış yeşil zeytin, 1 tutam karabiber, 1 küçük dal ince kıyılmış biberiye, 50 gr parmesan peyniri (rendelenmiş peynirden 1 yemek kaşığı üzerine serpmek için ayırın), 125 ml buz gibi su, üzerine serpmek için süt.

HAZIRLANIŞI: Fırını alttan ve üstten olmak üzere 210 dereceye ısıtın. Patatesleri buharlı pişiricide veya buharlı fırının delikli fırın tepsisinde pişirip, sütle ezin ve biberle tatlandırın. Unu ve kabartma tozunu bir kasede karıştırıp tereyağı parçacıklarını ellerinizle una yedirin. Zeytinleri, kıyılmış biberiyeyi ve parmesan peynirini ekleyin. Unlu karışımın ortasına bir oyuk açarak patates püresini ve buzlu suyun yarısını koyun ve ellerinizle hızlı bir şekilde hamuru yoğurun. Hamurunuz çok kuru olursa, kalan suyu da ekleyin.

Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru unlanmış tezgahta bir kez daha yoğurun ve 2 santim kalınlığında açın veya şekillendirin. Ağzı 4-5 santim çapında olan bir bardağı unlayıp, bununla hamurdan yuvarlaklar kesin. Sonra yuvarlak parçaları fırın tepsisine dizin. Patatesli ekmek parçacıklarının üzerine süt ve parmesan peyniri serpin, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika ekmek parçaları altın sarısı bir renk alıncaya, kıtır kıtır oluncaya kadar pişirin.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dakika
1 ADET İÇİN: 91.75 kalori


---------- Post added at 10:35 ---------- Previous post was at 10:34 ----------

GUJER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


-8 kişilik-


Malzemeler:200 ml su, 120 gr tereyağı, 250 gr un, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, 5-6 adet yumurta, 150 gr gruyere peyniri (tam yağlı ve sert peynir) tavla zarı iriliğinde doğranmış (2 yemek kaşığı yemeğin üzerine serpmek için ayırın.) ve üzerine sürmek için 1 yumurta.

HAZIRLANIŞI: Suyu ve tereyağını bir tencerede kaynatın. Tereyağı eridiğinde unu, tuzu ve biberi ekleyin. Orta ısıda, malzemeler hamur kıvamına gelip, tencerenin kenarından kolayca ayrılır hale gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hamur tencerenin dibine yapıştıysa, tencereyi ocağın üzerinden alıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları kırıp, hamura iyice yedirin. Son olarak peyniri ekleyip, karıştırın. Buharlı fırını yüzde 100 nem kademesinde 190 derece ısıya ayarlayıp, ısıtın.
Fırın tepsisine fırın kağıdı döşeyin. Bir tencerenin kapağını kullanarak kağıdın üzerine 20 cm çapında bir yuvarlak çizin. Hamurdan tepeleme dolu yemek kaşıkları alarak yağlı kağıdın üzerine bir halka oluşacak şekilde yerleştirin. Hamur, tencerenin kapağını kullanarak yaptığınız çemberin dışına taşmamalı. Daha sonra küçük miktarlarda hamur alıp, aralarına koyun. Bu işlemleri, halkanız düzgün bir şekil alıncaya kadar tekrarlayın. Halkanın üzerine yumurta sürüp, kalan peyniri serpin, önceden ısıttığınız buharlı fırında, üzeri kıtır ve altın rengi oluncaya kadar 50-55 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra gujeri hemen dışarı almayıp, fırında 5-10 dakika dinlendirin.

HAZIRLAMA SÜRESİ: 70 dakika
BİR KİŞİLİK PORSİYON: 425 kalori

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
425, az, hamur, isleri, işleri, kaloriden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev işleri TERAPİDİR... Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 24 Mayıs 2013 18:27
Ev işleri kaç kalori Violent Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Mayıs 2013 13:13
Emeklilik Işleri blackkurt38 Fıkra 0 04 Şubat 2008 19:32