IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2009, 05:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nemse Böreği




Gereçler:
1 ölçü yaprak hamuru
İçi: 1 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
1 ½ bardak tavuk suyu
2 adet yumurta sarısı
1 adet koyun beyni ½ bardak tavuk eti(pişmiş, doğranmış)
50 gr mantar
50 gr jambon
tuz-karabiber
1 fiske hindistancevizi

Yapılışı:
1. Bir ölçü yaprak hamuru hazırlayın.
2. Hamuru 3-4 mm incelikte açın, 7-8 cm çapında nemse kalıbıyla yuvarlak hamurlar kesin.
3. Hamurların yarısını tepsiye sıralayın. Kalan yuvarlak hamurların ortasını 4 cm çapında tırtıklı yuvarlak kalıpla kesin. Tepsideki hamurlara yumurta sürdükten sonra kesilen hamurları yerleştirin. Hamurların üzerine yumurta sürün.
4. Önce kızgın fırında 10 dakika sonra orta ısıda 20 dakika pişirin. Küçük hamurları bir bıçak yardımıyla ortasından çıkartın. Boşlukları börek içiyle doldurun. Üzerine küçük hamurları kapatıp servis yapın.
İçin yapılışı:
Unla yağı biraz kavurun. Tavuk suyunu azar azar katıp karıştırarak pişirin. Ateşten indirince 1 yumurta sarısı, pişmiş ve doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, jambon, tuz, karabiber ve hindistancevizi katın.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
boregi, böreği, nemse


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pırasalı Gül Böreği AngeL Hamur İşleri 0 14 Ocak 2015 02:17
Çin Böreği oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:03
Yufkayla Su Böreği oneofgirl Hamur İşleri 0 03 Ağustos 2013 20:01
Kol Böreği N999 Hamur İşleri 0 04 Mart 2012 14:47
Çin Böreği Afrodit Hamur İşleri 0 26 Ekim 2010 13:09