![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Nemse Böreği Gereçler: 1 ölçü yaprak hamuru İçi: 1 kahve fincanı un 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin 1 ½ bardak tavuk suyu 2 adet yumurta sarısı 1 adet koyun beyni ½ bardak tavuk eti(pişmiş, doğranmış) 50 gr mantar 50 gr jambon tuz-karabiber 1 fiske hindistancevizi Yapılışı: 1. Bir ölçü yaprak hamuru hazırlayın. 2. Hamuru 3-4 mm incelikte açın, 7-8 cm çapında nemse kalıbıyla yuvarlak hamurlar kesin. 3. Hamurların yarısını tepsiye sıralayın. Kalan yuvarlak hamurların ortasını 4 cm çapında tırtıklı yuvarlak kalıpla kesin. Tepsideki hamurlara yumurta sürdükten sonra kesilen hamurları yerleştirin. Hamurların üzerine yumurta sürün. 4. Önce kızgın fırında 10 dakika sonra orta ısıda 20 dakika pişirin. Küçük hamurları bir bıçak yardımıyla ortasından çıkartın. Boşlukları börek içiyle doldurun. Üzerine küçük hamurları kapatıp servis yapın. İçin yapılışı: Unla yağı biraz kavurun. Tavuk suyunu azar azar katıp karıştırarak pişirin. Ateşten indirince 1 yumurta sarısı, pişmiş ve doğranmış tavuk eti, beyin, mantar, jambon, tuz, karabiber ve hindistancevizi katın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
boregi, böreği, nemse |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pırasalı Gül Böreği | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:17 |
Çin Böreği | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:03 |
Yufkayla Su Böreği | oneofgirl | Hamur İşleri | 0 | 03 Ağustos 2013 20:01 |
Kol Böreği | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:47 |
Çin Böreği | Afrodit | Hamur İşleri | 0 | 26 Ekim 2010 13:09 |