IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

32Beğeni(ler)

 
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19 Aralık 2011, 14:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bora 'dan seçmeler :) Gül böreği ve Un helvası




Bu hafta ailem şehir dışından evimi ziyarete geldiği için mutfağa geçip kolları sıvadım...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PATATESLİ GÜL BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİMİZ

- YUFKA
- 3 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
- 3 ADET ORTA BOY SOĞAN
- 1 SU BARDAĞI SULU YOĞURT
- 1 SU BARDAĞI SODA
- 1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
- 1 ADET MAYDONOZ
- 1 KAŞIK TUZ, 1.5 KAŞIK KARABİBER, 1.5 KAŞIK PULBİBERİ
- ÇÖREK OTU




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BÖREĞİMİZİN HARÇINI OLUŞTURMAK İÇİN İLK ÖNCE DERİN BİR TENCERE ALIYORUZ.

- BAŞDAN SOĞANLARI PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUZ.
- ARDINDAN HAŞLADIĞIMIZ PATATESLERİ KÜP KÜP KESDİKDEN SONRA İÇİNE ATIYORUZ.
- BAHARATLARIMIZI İLAVE EDİYORUZ.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



BÖREĞİMİZİN İÇİNE KOYACAĞIMIZ HARÇ TAMAMLANDI. KAŞIKLA PATATESLERİ ÇOK FAZLA BASTIRMADAN EZİYORUZ. ONDAN SONRA 1 TABAK MAYDONOZUMUZU İLAVE EDİYORUZ.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


YUFKA SOSUMUZU AYRI BİR KAPTA YAPIYORUZ.

- 1 BARDAK SODA
- 1 BARDAK SULU YOGURT
- 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
- 1 ADET YUMURTAYI AYRI KABA DÖKÜP ÇIRPIYORUZ.

SOSUMUZ ÖZLEŞİNCE YUFKAMIZI ISLIYORUZ. VE ARDINDAN HARÇIMIZDA Kİ PATATESİ İLAVE EDİYORUZ. (ÇOK FAZLA ETTİĞİMİZ TAKDİRDE YUFKA DAĞILMA YAPACAKTIR)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




HAZIRLADIĞIMIZ PATATESLİ GÜL BÖREĞİNİ GÜL ŞEKLİNDE KAPATIYORUZ VE PİŞERKEN YUFKAMIZIN AÇILMAMASI İÇİN UCLARINI HAFİFCE ISLATIP KAPATIYORUZ.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BÖREĞİMİZE AYRI BİR LEZZET KATACAĞINDAN ÇÖREK OTUMUZU BÖREĞİMİZİN ÜSTÜNE SERPİŞTİRİYORUZ.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EXTRA OLARAK 1 YUMURTA KIRIYORUZ SADECE SARISINI ALIYORUZ.
SİLİKON FIRÇA İLE OLUR, ÇATAL İLE OLUR BÖREĞİMİZİN ÜSTÜNDE GEZDİRİYORUZ.

BUNLARI YAPARKENDE FIRINIMIZIN SICAKLIĞINI 180 *C AYARLIYORUZ.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



180 *C SICAKLIĞA AYARLADIĞIMIZ FIRINIMIZ ISINDIKDAN SONRA 35/40 DK AYARLAYIP TEPSİMİZİ FIRINA VERİYORUZ. 35 DK SONRA FIRINDAN TEPSİMİZİ ÇEKİYORUZ.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ARTIK HAZIR HALDE GÜL BÖREĞİMİZ.
GÜL BÖREĞİMİZE AYRI BİR TAD VERMESİ İÇİN AYRI BİR KAPTA YOĞURT VE DEREOTUNU ÇIRPABİLİR ÜSTÜNE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. AFİYET OLSUN BANA
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.










İLAÇA PARA VERME UN HELVASI HER DERDE DEVA
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tarçınlı ve bademli un helvası



@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Helvadan buyrun. Etkisi kana karışınca belli olur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Konu Bora tarafından (19 Aralık 2011 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
patatesli, secmeler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peynirli un helvası (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:14
Dolu helvası (kocaeli) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 14:54
Tahinli un helvası (karaman) Sır Yöresel Yemekler 0 10 Ocak 2011 16:54
Süt helvası (bursa) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 15:43