IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 3 Post By AnqeL
  • 2 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Ocak 2012, 21:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli mantı tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sarımsaklı yoğurt ya da tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ikram edebileceğiniz patatesli mantı tarifi akşam sofralarını süslüyor...
Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için
4 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Haşlamak için
2 litre kaynar su
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Patatesleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Orta dereceli ateşte, patatesler yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan patatesleri süzüp kabuklarını soyun.
Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin ve baharatları ilave edip karıştırın.
Patatesli harcın soğuması için kenarda bekletin.
Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamuru 4 bezeye ayırın.
Bezeleri; merdane ya da oklava yardımıyla orta kalınlıkta açın.
Açtığınız hamuru 2×2 cm’lik kare olacak şekilde kesin.
Her bir karenin ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun.
Bohça ya da üçgen şeklinde kapatın.
Mantıları tepsiye dizip 15 dakika bekletin.
Büyük bir tencereye kaynar suyu alıp tuzu ilave edin.
Mantıları kaynar suya koyup yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan mantıları süzüp servis tabağına alın.
Sos tavasında tereyağını eritip kırmız pul biberi ilave edin.
Bir taşım kaynatıp mantının üzerinde gezdirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 23 Kasım 2012, 15:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patatesli mantı tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Patates mantı malzemeleri :
- 4 adet patates
- Kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Maydanoz

Patates mantısı içi için :
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak

Patates mantısı üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tereyağ

Patates mantısı yapılışı: İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tuzunuda ilave ederek haşlayalım, haşlandıktan sonra patatesleri süzüp içine tereyağını ve kaşar rendesini katıp iyice püre haline gelene kadar ezelim ve soğumaya bırakalım
Daha sonra patateslerin içine maydanozları ince bir şekilde kıyıp ilave edelim.Karabiberi,kırmızı pulbiber,tuz ekleyelim ve iyice karıştıralım.Bütün malzemeleri iyice harmanladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
Daha sonra yuvarlak şekil verelim ve ortasına parmağımızla çukur açalım.Başka bir kabın içinde yoğurt ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştıralım.Çukur açtığımız patateslerin içine yoğurdu dolduralım.Diğer taraftan tereyağını eritelim içine salça koyalım ve patateslerin üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Patates mantı tarifi

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 25 Haziran 2014, 10:48   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patatesli mantı tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
2 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı et suyu
İçi için:
4 adet büyük boy patates
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım demet taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

Patatesli Kolay Mantı Yapılışı

İÇ harç için, patatesleri haşlayıp bir çatalla ezin. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, ince kıyılmış taze soğan, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölüp geniş tarafına patatesli harçtan koyun. Rulo yaparak sarıp kendi etrafında sıkı bir şekilde döndürün. Yumurta akı ile uçlarını yapıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine ılık et suyu gezdirip servis tabağına alın. Erittiğiniz tereyağında pulbiberi yakıp mantıların üzerine gezdirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
mantı, patatesli, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nohutlu mantı (bilecik) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 12:55
Mantı yaptım :D Noyan Serbest Kürsü 11 22 Haziran 2010 10:15
Ispanaklı Mantı YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:13
Patatesli Mantı YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:12
Ilık Mantı Salatası YapraK Salatalar Mezeler 0 26 Eylül 2009 23:20