Kıymalı Üçgen Mantı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hamuru için 2 yumurta 5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Hamur malzemelerini yoğurun üzerine bez örterek 1 saat kadar dinlendirin. İç malzemeler 300 gr dana kıyma 1 büyük kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kadar tuz Soğanı rendeleyin diğer malzemeleride ekleyin yoğurun kavurmayın. Üzeri için 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 3 diş sarımsak Sarımsağı yoğurda rendeleyin tuzunuda koyun. Üzerine gezdirmek için yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Bir cezvede yağını ve baharatları yandırın. Yapılışı Hamuru iki parçaya bölün merdane ile yufka gibi açın yufkadan biraz kalın olsun 4 santim eninde börek makası ile uzun şeritler kesin sırayla şeritten bir tane alın ucuna biraz içten koyun kapayın üçgen olacak uzunlukta börek makası ile üçgen kesin resimdeki gibi bu şekilde hamuru bitirin artan hamurlarıda biriktirin en sonunda onuda aynı şekilde yapın mantıları kaynak suda pişirin makarna gibi süzdürün ılınınca servis tabağına alın üzerine yoğurttan ve kızgın yağdan gezdirin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net