![]() |
Dereotlu ve Kabaklı Poğaça [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeleri 2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın) 1 su bardağı süt 125 gr tereyağı (eritilmiş) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç harcı için 3 kabak 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Üzeri için Yumurta sarısı Haşhaş tohumu Tuz Hazırlanışı Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun. üzerini kapatıp dinlendirin. Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın. üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Dereotlu ve kabaklı poğaça artık hazır, afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk