![]() |
Katmer Tarifi Resimli Katmer tarifi Resimli Katmer Tarifi Katmer Malzemeler 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 5 Su Bardağı Un Yeterince Su Tuz İçi İçin 1/2 Paket Margarin 3 Çorba Kaşığı Tahin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tarifi 5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım. Una bir tutam tuz ilave edelim. Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim. Yumuşak bir hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamuru 15-20 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirelim. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, eşit büyüklükte bezeler hazırlayalım. İlk bezeyi hafifçe unlanmış bir zeminde oklava ile mantı yufkası inceliğinde açalım. Tahin ve erittiğimiz margarini hazırladığımız yufkaların üzerine sürerek rulo yapalım. Bu ruloyu kendi etrafında döndürerek gül böreği yapar gibi saralım. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım. Yufkaları, yağının donması için bir süre buzdolabında bekletelim. Yufkanın açıkta kalan ucunu içe doğru döndürelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra çok fazla inceltmeden açalım. Bütün rulolar bitene dek devam edelim. Katmeri saç veya teflon tavada pişirerek servis yapalım. |
Cevap: Katmer Tarifi Resimli Sivas'tayken Ekmek yerine tüketirdik.Doyurucu olması yanında çok yağlı olduğundan aşırı tüketilmesinde ciddi kilo sorunu yaşayabilirsiniz.. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk