Violent | 25 Haziran 2012 23:52 | Kolay Pide ve Kahvaltılık Ezme Kolay Pide ve Kahvaltılık Ezme [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hamur malzemeleri: - 140ml (yarım su bardağından biraz fazla) su
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı toz şeker
- yarım tatlı kaşığı instant maya
Kıymalı iç: - 250gr kıyma
- 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- 2 domates, soyulmuş ve doğranmış
- 1 sivri biber, doğranmış
- tuz
- karabiber
Hazırlanması: - Su ve zeytinyağını makinanızın kabına koyun. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde unu serpin. Tuz ve şekeri karşılıklı köşelere dökün. Ortasını biraz açıp mayayı serpin. Makinanızı hamur ayarına getirin. (yaklaşık 1 saat 10 dakika)
- İçi için tüm malzemeyi karıştırın. Hamur hazır olunca yağlanmış tepsinize yayın. Üzerine iç harcı paylaştırın. 220C fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kahvaltılık ezme'nin tarifi - 1 su bardağı robotta iyice inceltilmiş ceviz içi
- 3-4 çorba kaşığı biber salçası ( domates salçası kullanmamanızı öneririm, zira özellikle beklediğinde acıkanın tadı çok acayip oluyor)
- 3-4 diş sarmısak ( sarmısağı ne kadar bol olursa okadar güzel oluyor )
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber ( arzu edenler için)
- 1tatlı kaşığı poy
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1/2 tatlı kaşığı reyhan
- 1/2 tatlı kaşığı fesleğen
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- zeytinyağı (ayçiçek, mısırözü yağı v.s)
Hazırlanması: - Malzemeler güzelce harmanlanır. Yağ miktarı arzuya göre ayarlanır. İdeal miktar, karışımın ekmek üstüne sürebilecek kıvama gelmesidir.
|