IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Ördek Soslu Krep Börek (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/508013-ordek-soslu-krep-borek.html)

Liaaa 20 Ekim 2012 14:36

Ördek Soslu Krep Börek
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER

Krep için

•500 ml süt
•250 gram un
•40 gram tereyağı
•4 adet yumurta
•Tuz

Ördek sos için

•600 gram sebze suyuyla haşlanmış ördek budu eti
•300 gram sebze suyuyla haşlanmış ve derisi alınmamış ördek göğüs eti
•80 gram bresaola (roastbeef füme)
•Havuç
•Kereviz
•Soğan
•Portakal
•Tereyağı
•Beyaz sek şarap
•Sebze suyu
•Sızma zeytinyağı
•Tuz, Karabiber

İç dolgu ve süsleme için

•500 gram hazır beşamel sos
•Rendelenmiş parmesan
•peyniri

HAZIRLANIŞI

•Krep için (1 gün önceden hazırlayın.) yumurtaları, un ve bir tutam tuzla karıştırın. Sütü karışıma yavaşça ilave edip devamlı karıştırın. Krep karışımına erittiğiniz tereyağını ekleyin. Yapışmaz yüzeyli tavaya her defasında 1 kepçe krep karışımından ekleyerek 15 adet ince krep pişirin.
•Ördek sos için (1 gün önceden hazırlayın.) ördek budu eti ve ördek göğüs etini derisinden ayırıp çok ince doğrayın. Tencereye çok ince doğranmış bresaola (veya roastbeef füme) ve doğranmış sebzeleri (havuç, kereviz ve soğan) aktarıp zeytinyağıyla soteleyin. 5 dakika sonra doğranmış portakal kabuğunu ekleyip 5 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 su bardağı şarap ve 500 ml sebze suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 75 dakika pişirin.
•24 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına tereyağı sürün. İçine ve kenarlarına hazırladığınız krebi (3-4 adet) yerleştirip ördek sosu aktarın. Üzerine krep yerleştirip ördek sos, beşamel ve rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Son katı kreple kapatın. Tereyağı sürün. Isıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişme süresinin 10. dakikasında kalıbı folyoyla kaplayıp üzerinin yanmasını önleyin. Fırından çıkarttıktan sonra kalıbın içinde dinlendirin. Servis yapmadan birkaç dakika önce kalıptan çıkartın.

BoNCuK 20 Ekim 2012 14:45

Cevap: Ördek Soslu Krep Börek
 
cok Cesaretli bi menüye benzioyr :) güzel görünüyor ama ne bilim ba$liga baktigimda denemem sanirim :) zaten ördek etini sevmiyorum Sakiz gibi :)

Redkid 20 Ekim 2012 14:45

Cevap: Ördek Soslu Krep Börek
 
abbaaoow, yahu su tariflere foto eklemeseniz;s2

canimiz cekiyo öyle bakip kaliyoruz ;s14


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk