IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Petek Börek (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/521828-petek-borek.html)

Zen 31 Ocak 2013 13:30

Petek Börek
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

4 ad. dikdörtgen milföy hamuru
200 gr. kıyma
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
2-3 y.k. sıvı yağ
Tuz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karabiber
Kimyon
Pul biber(isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Soğanları incecik doğrayalım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ ile beraber tavaya alıp soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim ve topaklanmasına izin vermeden güzelce kavuralım. Kıyma çiğ kokusunu tamamen bıraktığında ve rengi kahverengine döndüğünde baharatları ve tuzu ekleyelim. Ancak kıymanın kavurma esnasında çok fazla kurumamasına özen gösterelim.

Daha sonra ılınması için kenara alalım. Tüm milföyleri iki yağlı kağıt arasında hafifçe hem enine hem de boyuna inceltelim. Uzun kenarına boydan boya kıyma harcından koyalım ve içe doğru silindir şeklinde hafifçe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bastırmadan yuvarlayalım.

Diğer iki milföy hamuruna da aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine yan yana bitişecek şekilde koyalım. Kalan inceltilmiş son milföyün üzerine kesik çizgiler atalım ve tepsideki ruloların üzerini bununla kaplayalım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uçlarını da alta kıvıralım. En üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk