24 Mayıs 2013, 20:27
#1 Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Peynirli Bisküvi Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Haşhaşlı,peynirli bisküviler gün davetleriniz ve beş çaylarınız için oldukça iyi bir tuzlu seçenek. Malzemeler, 150 gr tereyağı 3 kahve fincanı un gr un 150 gr rendelenmiş parmesan peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı soğuk su 1 yumurta 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu Yapılışı, Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın. Karışımınıza soğuk su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamur yoğurmaya uygun bir tezgâhın üzerini unlayın ve elde ettiğiniz hamuru burada yoğurun. Hamura uzun ince bir silindir şekli verin ve hamuru streç folyoya sarın. Hamurunuzu 1 saat derin dondurucuda ve ardından 1 saat de buzdolabında bekletin. Yumurtanın sarısını ve beyazını bir arada hafifçe çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün. Hamur rulonuzu döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin. Hamurunuzu 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.