IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Enginarlı Puf Böreği (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/533124-enginarli-puf-boregi.html)

Violent 31 Mayıs 2013 20:41

Enginarlı Puf Böreği
 
Enginarlı Puf Böreği Tarifi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler


  • 2 adet enginar
    Yeteri kadar su
    Yarım limonun suyu
    1 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
    Birer tutam karabiber, kekik,
    kimyon, pulbiber
    Tuz

    Hamuru için:
    2 su bardağı un
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı yaş maya
    Bir tutam tozşeker
    Aldığı kadar ılık su
    Tuz

    Kızartmak için: Sıvıyağ


Enginarlı Puf Böreği Yapılışı


ENGİNARLARI limon suyu eklenmiş suda yumuşayana kadar haşlayın. Diğer taraftan hamuru için unu geniş bir kaba alın. Üzerine sıvıyağ, yaş maya, tozşeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Haşlanmış enginarları küp doğrayın. Soğanı ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine soğan, enginar, ceviz, baharat ve tuz katıp sote edin. Kenara alıp ılıtın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kahve tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarına parmağınızla bastırıp yapıştırın. Kenarlarını hamur ruleti ile kesin. Börekleri kızgın yağda önlü arkalı pişirip servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net