- -
Etli lokma böreği
(
https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/535401-etli-lokma-boregi.html)
Zen | 21 Haziran 2013 12:03 | Etli lokma böreği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Börek tarifleri arasında en lezzetli yerlerden birine sahip olan etli börek, misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bir tariftir. Malzemeler: - 4.5 su bardağı un
- Yarım paket (20 gr) yaş maya
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- Tuz
- 1 su bardağı ılık su
- İç harcı için
- 500 gr parça kuzu eti
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 sivri biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Rezene
Hazırlanışı: - Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın.
- Yaş maya, süt, tuz, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ilave edip yoğurun.
- Yumurtayı ekleyin.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun.
- Hamuru 20 dakika dinlendirin.
- İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp kısık ateşte zeytinyağında kavurun.
- Eti ilave edin.
- Doğradığınız biber ile domatesi ekleyin.
- Pişmeye yakın baharatları ekleyip ocağı kapatın.
- Mayalanan hamurdan iri parçalar koparıp avuç içi büyüklüğünde açın.
- Ortasına etli harçtan paylaştırıp yuvarlayın.
- Yağladığınız fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp rezene serpin.
- 15-20 dakika mayalanması için bekletip 190 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:03. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk