![]() |
Ev Yapımı Cantık Malzemeler 1 bardak ılık süt Yarım paket yaş maya Yarım bardak sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 yumurta beyazı Aldığı kadar un (Yumuşak olacak hamur) Üst harcı için: 250 gr kıyma 1 adet yeşil biber 1 adet domates 1 adet soğan Maydanoz Salça Karabiber, pul biber, tuz Sıvı yağ Üzeri için: 1 yumurta sarısı Kaşar peyniri dilimleri Yapılışı Ilık sütte maya eritilir. Diğer tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Harcı için soğan ve biber ince ince kıyılıp sıvı yağda kavrulmaya başlanır ve kıyma eklenir. Suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Salça, domates, maydanoz, tuz ve baharatlar eklenip biraz da su ilave edilir. Suyunu çekene kadar sotelenip pişirilir ve soğutmaya bırakılır. Hamurlar bezelere ayrılıp resimdeki gibi şekil verilir. Hamurların üzerine önce yumurta sarısı sürülür daha sonra kıyma yayılır.170 derece fırında pişirilir. Pişmek üzereyken üzerine kaşar dilimleri koyulup eriyene kadar bekletilir. Tepsi fırından çıkınca üzerine havlu örtüp bekletilir ki yumuşak olsun. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk