![]() |
Balkabaklı Turta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] HAMURU İÇİN: 150 GR. MARGARİN 1 YUMURTA 4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ (SİLME) 1 PAKET VANİLYA YARIM PAKET KABARTMA TOZU 1 FİSKE TUZ 2,5 SU BARDAĞI UN ÜZERİ İÇİN: 5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ BAL KABAĞI 2 SU BARDAĞI ŞEKER 1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI 2 TANE KARANFİL Tarif Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre merdaneyle açın ve tepsiye yayın. 175 derecede pişirin (fazla kızartmayın). Hamur pişerken üst malzemeyi hazırlayın. Bunun için 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağını bir tavaya alın. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 2 tane karanfil atın. Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin. İçine 1 su bardağı bıçakla doğranmış ceviz içini katın. Biraz daha pişirip, ocağı söndürün. Pişen hamuru fırından alıp, üzerine kabakları güzelce yayın. Tekrar fırına verip, 10-15 dakika daha pişirin. |
Cevap: Balkabaklı Turta Çok güzel duruyor kalpli şekille çok güzel olmuş. Emeğine sağlık @Elysian |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:04. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk