![]() |
Pastırmalı Mantı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Hamuru için: 3 su bardağı un 1 adet yumurta Aldığı kadar süt, tuz İçi için: 6 dilim pastırma 1 adet soğan 100 gram kıyma 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Haşlamak için: 4 su bardağı su, tuz Üzerine: 2 dilim pastırma 2 su bardağı yoğurt 3-4 diş dövülmüş sarmısak 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı tereyağı Nane, pulbiber Pastırmalı Mantı Yapılışı ÖNCELİKLE hamur için unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta ve bir tutam tuz ekleyin. Azar azar süt ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yarım saat dinlendirin. Diğer taraftan içi için rendelenmiş soğan, ince kıyılmış pastırma, kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi merdane yardımıyla açın. Daha sonra hamuru 3x3 cm'lik kareler halinde kesin. Ortalarına iç harçtan koyun ve iki ucunu birleştirip, üçgen şekli verin. Yapışmaması için üzerlerine un serpin. Suyu bir tencerede kaynatın ve tuz ekleyin. Mantıları suya atın ve 15 dakika haşlayın. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt hazırlayıp dökün. Diğer yandan tereyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğanı kavurun. Kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatıp, nane ve pulbiber ekleyin. Yoğurtlu mantının üzerine pastırmalı sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk