![]() |
Adana Mantısı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 kg un 1 adet yumurta 1 su bardağı su Bir tutam tuz İçi için: 500 gram kıyma 1 adet orta boy soğan Tuz, karabiber, pulbiber Kızartmak için: Zeytinyağı Üzeri için: 2 su bardağı et suyu 1 su bardağı haşlanmış nohut 500 gram süzme yoğurt 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı nane Adana Mantısı Yapılışı HAMURU hazırlamak için, unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun. 10 dakika dinlenmeye bırakın. İç harcı için, kıymayı bir kaba alıp üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru bezelere ayırıp 1-2 mm kalınlığında açın. 2 cm'lik kareler halinde kesip içlerine kıymalı harçtan yerleştirin. Önce karşılıklı köşeleri, sonra yuvarlayarak diğer köşeleri birbirlerine yapıştırmak suretiyle hamuru birleştirin. Gül şeklinde kapatın. Mantıları zeytinyağında kızartıp fırın tepsisine dizin. Üzerine et suyu ve haşlanmış nohut ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Bir tutam tuzla karıştırdığınız yoğurdu mantının üzerine dökün. Zeytinyağında nane ve pulbiberi yakıp mantının üzerine gezdirerek servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk