![]() |
Yağlı Hamur Mantısı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 3 adet milföy hamuru Yarım su bardağı kıyma 1/4 soğan, 2 dal maydanoz 1 su bardağı yoğurt 1 diş dövülmüş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çay kaşığı pulbiber Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvıyağ Yağlı Hamur Mantısı Yapılışı KIYMAYI bir kaba alıp, üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletip yumuşamasını sağlayın. Hamurları 2.5X2.5 cm ebadında küçük kareler halinde kesin. İçlerine kıymalı harçtan koyup, uçlarını bohça şeklinde ortada birleştirin ve avucunuzda yuvarlayıp minik toplar hazırlayın. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Yoğurt ve sarmısağı karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız mantıları yerleştirin. Pulbiberi sıvıyağda yakıp, mantının üzerine gezdirdikten sonra servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:34. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk