Bayat Ekmekli Mantı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 4 adet patates, 1 adet soğan 2-3 dal maydanoz Tuz, karabiber 2 dilim bayat ekmek 1 adet yumurtanın akı Aldığı kadar un 1 diş sarmısak 500 gram yoğurt Sıvıyağ, kırmızıbiber Bayat Ekmekli Mantı Yapılışı PATATESLERİ haşlayıp ezin. Soğanı rendeleyin. Maydanozu kıyın. Patates, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurarak iç harcı hazırlayın. Ekmeklerin içini çıkartıp ıslatın. Fazla suyunu sıkarak, bir tepsinin içinde iyice ezin. Yumurta akını ekleyip, aldığı kadar unu azar azar ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Düz bir zemine un serperek, hamuru mantı hamuru kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde keserek, içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. Tencereye bol miktarda su koyup, tuz ilavesiyle kaynatın. Mantıları suya atarak haşlayın. Kevgirle suyunu iyice süzdürerek servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Kırmızıbiberi sıvıyağda kızdırın. Mantının üzerine gezdirerek servis yapın. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:06. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net