![]() |
Pirinçli Mantı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 2 su bardağı un 1 su bardağı un (açmak için) 1 adet yumurta Yarım su bardağı süt, tuz İçine: 1 çay bardağı pirinç 100 gram kıyma 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1/4 demet maydanoz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz Üzerine: 1 adet etsuyu tableti 5 su bardağı kaynar su Tereyağı, kırmızıbiber, tuz Süslemek için: Nane, dereotu 2 adet kiraz domates Ayran için: Yoğurt, su, tuz Pirinçli Mantı Yapılışı Kıymayı tereyağı ile 15 dakika suyunu çekene dek kavurun. Unu bir kaba eleyin. Süt, yumurta ve tuz ilave ederek orta sertlikte bir hamur yoğurup, 10 dakika dinlendirin. Bu arada, soğanı ince ince kıyın. Tereyağı ile pembeleştirin. Üzerine pirinci ilave ederek 4-5 dakika kavurun. Kavrulmuş kıyma ve sıcak su ekleyerek pişirin. Karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Hamuru 2 mm kalınlığında açın. 5 cm'lik kareler kesin. Hazırlamış olduğunuz içi, karelerin üzerine koyup, bohça şeklinde kapatın. Kapatılan hamurları tereyağı ile yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Hafif ısılı fırında, alt kısımları pembeleşinceye dek kızartın. 5 su bardağı kaynar suya etsuyu tabletini atın. Az tuz ilave ederek karıştırın. Sıcak olarak mantıların üzerine dökün. Önce harlı, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Servis tabağına alıp, domates, nane ve dereotuyla süsleyin. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızıbiber gezdirip, ayranla birlikte servis yapın. sofra |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:42. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk