![]() |
Küre Mantısı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Hamur için: 6 su bardağı un Yeteri kadar ılık su 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı Bir tutam tuz İç malzeme için: 500 gram kıyma 2 adet büyük boy soğan Tuz karabiber Üzeri için: 3 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak 2 çorba kaşığı tereyağı pulbiber Küre Mantısı Yapılışı 1 HAMUR için un, yumurta ve tuz derin bir kaba alın. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar ılık su ilave edip, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan 3 eşit bezeye ayırın ve bunları oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkayı önce enlemesine daha sonra boylamasına 2 parmak genişliğinde kesip, kare parçalar elde edin. 2 İç malzeme için kıyma, yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Kestiğiniz hamurların içine yeteri kadar harç koyup, dilediğiniz şekilde kapatın. Tereyağını eritin ve fırın tepsisini yağlayın. Mantıları tepsiye dizin ve üzerlerine yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Dilerseniz mantıyı et suyunda 2 taşım kaynatın ve servis tabağına alın. Üzerine et suyundan 2-3 çorba kaşığı koyup, tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk