IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Tulum Peynirli Kabak Böreği (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/609495-tulum-peynirli-kabak-boregi.html)

Seyra 03 Eylül 2014 22:42

Tulum Peynirli Kabak Böreği
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


MALZEMELER

10 adet milföy hamuru
İç harcı için:

4 adet kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
200 gram tulum peyniri
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Böreğin iç harcını hazırlamak için; kabuğunu alacalı şekilde soyduğunuz kabakları ve tulum peynirini ayrı ayrı kaplara rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Dereotunu incecik kıyın.
Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Rendelenmiş kabakları ekleyip, suyunu çekene kadar 5 dakika daha kavurma işlemini sürdürün.
Dereotu ve rendelenmiş tulum peynirini ekledikten sonra iç harcı ocaktan alın. Tuz ve karabiberi katın.
Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra hazırladığınız iç harcı orta kısımlarına eşit olarak dağıtın.
Milföyleri dört tarafı ortada buluşacak şekilde kapatın. Börekleri, kapatma kısımları alt tarafta kalacak şekilde tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Çıtır börekleri sıcak ya da ılık olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk