IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Ekim 2014, 13:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıymalı Kesme Hamur





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hamuru için gereken malzemeler;
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su
  • 2. 5 su bardağı kadar un
Kıymalı sosu için malzemeler;
  • 1 avuç az yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kesme şeker
Yoğurtlu sos için malzemeler;
  • 3 kase yoğurt
  • 1 bal kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
Haşlama suyu için malzemeler;
  • 2 litre kaynamış su
  • 3 serpme bal kaşığı tuz

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Merhaba hanımlar. Herkes bunu yaptığımda parmaklarını yer. Çok lezzetli oluyor. Yaptığınıza asla pişman olmayacaksınız.
İlk olarak hamur malzemelerini yoğurun. Ele yapışmayan biraz sert bir hamur olacak. 15 dk dinlenmeye bırakın. Hamuru 3 eşit bezeye bölün. Sonra tezgahı biraz unlayın. İlk olarak merdane ile biraz açın. Sonra oklava ile açmaya devam edin. Çok az kalın bir hamur olsun. Çok ince olmasın asla. Sonra küçük kare olarak kesin. Tepsiye az un serpin. Üst üste gelmeyecek şekilde, tepsiye dizin. Diğer bezelere de bunu uygulayın. Şimdi kıymalı sosumuzu yapalım. Soğanları robottan geçirin ve sıvı yağ ile pembeleşene dek kavurun. Sonra kıymayı koyun. Kırmızılaşana kadar kavurun. Sonra diğer malzemeleri de ilave edin. Biraz daha karıştırın ve ocaktan alın. Ağzını kapatın.
Yoğurtlu sos için de tüm malzemeleri çırpın. Bir kenara alın. Sonra ketıl da 2 litre kaynamış suyu tencereye alın. Tuzunu atın. Bir kaç taşım kaynayınca, hamurları teker teker atın. Kevgir ile arada bir karıştırın. Yaklaşık 25 dk pişecek. Hamurdan ağzımıza alıp bakalım. Pişmiş mi diye. Pişince süzgeçten geçirin. Biraz soğuk su tutun. Büyük bir borcama veya tepsiye dökün. (Bu ölçülerle bir büyük bir küçük borcam çıktı. Yoğurt dökün, kevgir ile karıştırın. Kıymalı sosu üstüne gezdirin. Tam ağzınıza layık. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamur, kesme, kıymalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamur nasıl yumuşatılır? Violent Hamur İşleri 0 26 Haziran 2012 11:10
Ağrı - Hamur Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 02:06
Hamur dolması (ısparta) Sır Yöresel Yemekler 0 18 Kasım 2010 16:49
Hamur İşine Soyunurken YapraK Yemek Tarifleri 0 16 Mart 2010 21:31