IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Mısır unlu-fasulyeli börek (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/622830-misir-unlu-fasulyeli-borek.html)

AngeL 04 Ekim 2014 16:52

Mısır unlu-fasulyeli börek
 
Mısır unlu-fasulyeli börek tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Mısır unlu-fasulyeli börek tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Mısır unlu-fasulyeli börek tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Mısır unlu-fasulyeli börek tarifi malzemeler:


Hamur için malzemeler
  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 250 gram mısır unu
  • Yeteri kadar ılık su
İç harç için malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Üzeri için malzemeler
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ


Mısır unlu-fasulyeli börek tarifi hazırlanışı:


  • Un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın.
  • Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin.
  • Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın.
  • Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın.
  • Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın.
  • 2 adet yufkayı tepsiye yayın.
  • Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun.
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin.
  • Bütün malzeme bitene kadar, diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın.
  • En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk