Mısır unlu-fasulyeli börek Mısır unlu-fasulyeli börek tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Mısır unlu-fasulyeli börek tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Mısır unlu-fasulyeli börek tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle! Mısır unlu-fasulyeli börek tarifi malzemeler:
Hamur için malzemeler - 1 kg un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 250 gram mısır unu
- Yeteri kadar ılık su
İç harç için malzemeler - 1 lt süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Üzeri için malzemeler - 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Mısır unlu-fasulyeli börek tarifi hazırlanışı: - Un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın.
- Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin.
- Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın.
- Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın.
- Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın.
- 2 adet yufkayı tepsiye yayın.
- Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun.
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirin.
- Bütün malzeme bitene kadar, diğer yufkalar için de aynı işlemi tekrarlayın.
- En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvı yağ sürün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır. |