Armutlu Arnavut Böreği Tarifi (Resimli) Armutlu Arnavut Böreği Tarifi (Resimli) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
Armutlu Arnavut Böreği Yapılışı HARÇ için armutların kabuklarını emizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın. encereye alıp, tozşeker ekleyin. Su ilave edip 10 dakika kaynatın. Kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için undan bir avuç kenara ayırın. Kalan unu tezgaha alın. Ortasını havuz şeklide açıp, unlu kısmın üzerine tuz serpiştirin. Ortasına azar azar su ekleyip, yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene dek su eklemeye devam edin. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 18 adet bezeye ayırın. 9 adet bezeyi teker teker, ara sıra unlayarak pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını eritilmiş margarinle yağlayın. Daha sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine armutlu harcı yayın. Kalan 9 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Tepsideki harcın üzerine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, kalan eritilmiş margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın. Alıntıdır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net