IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Ocak 2015, 02:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rulo Hamur





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Rulo Hamur Malzemeleri
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
175 ml. sıcak su
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
350 gr. Un
İç Harcı için Malzemeler
150 gr. sucuk
6-8 dilim burger peyniri
2 adet çarliston biber
1 domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber-kekik
Bir kaseye sıcak suyu, kuru mayayı ve şekeri koyup çözülene kadar karıştırın. Yaklaşık 5 dakika üzerinde köpükler oluşana kadar kenarda bekletin. Sonra zeytinyağını ve tuzu ekleyin, karıştırın.
Mayalı karışımı geniş bir kaba alın. Unun 3′te birini üzerine ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Unu yavaş yavaş eklemeye devam edin. Artık kaşıkla karışmayacak kıvama geldiğinde, hamuru unlanmış tezgahınıza alın ve elinizle yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvam alıncaya kadar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur kıvamını alınca top şeklini vererek tekrar kaba geri koyun. Üzerini strechle sıkıca kapatın ve 2 katına gelene dek yaklaşık 1- 1,5 saat bekletin.
Hamur dinlenirken, domatesin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini temizleyerek küçük küp doğrayın. Sucuğu ince dilim kesin. Biberin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Hamuru kolay rulo yapmak için malzemelerin ince olması gerekiyor.
Hamur miktarı 2 katına çıkınca tekrar unlu tezgaha alın. Yaklaşık 12×18 ebatlarında olacak şekilde bir dikdörtgen açın. Merdane yerine elinizle genişleterek açarsanız daha pofuduk olur.
Hamurun kısa kısmı önünüze gelecek şekilde, bütün yüzeye önce peynirleri sonra sucukları dizin. Biberleri ve çok küçük şekilde kestiğiniz domatesleri zeytinyağında soteleyip ekleyin.
Rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine alın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını fırça yardımıyla her tarafına sürün. Üzerine pulbiber kekik karışımı serpebilirsiniz. Sonra tekrar 1 saat kabarması için bekletin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamur, rulo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamur İşleri İndex Seth Hamur İşleri 0 07 Eylül 2014 21:18
Ağrı - Hamur Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 02:06
Hamur İşine Soyunurken YapraK Yemek Tarifleri 0 16 Mart 2010 21:31
Mercimekli Hamur Çorbası YapraK Çorbalar 0 11 Ocak 2010 18:32
425 kaloriden az hamur işleri Feronia Hamur İşleri 0 23 Aralık 2009 11:35