![]() |
Malatya Biliği 4,5 su bardağı un yarım paket yaş maya 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı tereyağı 2 yumurta tuz su ÜZERİ İÇİN: yumurta sarısı çörekotu susam haşhaş HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz, gerisi mayanın üzerine kırıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Hamurun ortasını delip halkayı büyütüyoruz. Simit şekline getiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam, çörekotu ve haşhaş serperek mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:14. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk