![]() |
Tavuklu gül börek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 kişilik Tavuklu gül börek malzemeleri 4 su bardağı un 1 yumurta 50 gr yağ 1 su bardağı ılık su Tuz İç malzeme: 1 paket (250 gr) yağ 4 parça tavuk göğüs eti 1 soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Kırmızı tozbiber Tavuklu gül börek hazırlanışı Tavuklu gül börek: Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr tereyağini eritip ılıtın. Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın. Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın. 250 gr i eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş le yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin. Yufkaları rulo şeklinde sıkıca sarın. Ruloları kendi etrafında döndürerek gül şekline getirin. Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.Tavuklu gül börek artık hazır, afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:35. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk