![]() |
Pratik midye böreği tarifi Lezzeti ve sunumuyla kalbinizi çalan midye böreği tarifi... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 3 adet yufka 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Sosu için: 1 su bardağı su Yarım su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: Su ve sütü karıştırıp küçük bir soslukta ısıtın. Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar büzün. Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin. Uç kısıma 2 tatlı kaşığı kadar peynirli harçtan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün. İsteğe göre çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk