![]() |
Ayvalı minik tartlar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Tart hamuru için 300 gr un 200 gr tereyağı 100 gr şeker 1 yumurta Kuru fasulye (tart kalıplarında ağırlık vermesi için kullanılacak) Ayva püresi için 500 gr ayva 150 ml elma suyu 1 limonun suyu 75 gr esmer şeker 1 tarçın çubuğu 2 yıldız anason Hazırlanışı Tart hamurunu, tüm malzemeleri ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Streç filmle sarıp yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Tart kalıplarını yağlayın. Soğuyan hamuru unlu bir yüzeyde oklava ya da merdane yardımı ile açın. 9-10 cm çapında yuvarlaklar kesin. Tart kalıplarına yuvarlakları yerleştirip her birinin üzerini yağlı kağıtla örterek fasulyeleri koyun. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Sonrasında fasulyeleri ve yağlı kağıtları çıkarın ve soğumaya bırakın. Ayvaları yıkayın, dört parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve tencereye koyun. Elma suyu, limon suyu, şeker, tarçın çubuğu ve yıldız anasonu ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp yaklaşık 45 dakika, yumuşayana kadar dinlendirin. Tarçın çubuğu ve anasonu çıkarın ve karışımı mikserden geçirin. Soğumaya bırakın. Püreyi tart kalıplarına dökün ve servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:13. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk