![]() |
Beyti Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ev usulü Beyti Kebabı tarifi Malzemeler: 400 gr. yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik 1 adet yufka Sosu İçin: 3 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası Servis İçin: Yoğurt Hazırlanışı: 1-Kıymayı karıştırma kabın. 2-Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ekleyip iyice yoğurun. 3-Yufkayı ortadan ikiye kesin. 4-Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin. 5-Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın. 6-Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 7-Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. 8-Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin. 9-Sos yok olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. 10-Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin. 11-Üzerine sos gezdirip yoğurt ile servis yapın. Ben çok beğendim :) Afiyet, şifa olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:40. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk