IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Beyti Kebabı (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/792862-beyti-kebabi.html)

Efsun 17 Nisan 2018 22:58

Beyti Kebabı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ev usulü Beyti Kebabı tarifi
Malzemeler:
400 gr. yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 adet yufka


Sosu İçin:

3 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Servis İçin: Yoğurt


Hazırlanışı:
1-Kıymayı karıştırma kabın.
2-Soğan ve sarımsağı rendeleyip,baharatlarını ekleyip iyice yoğurun.
3-Yufkayı ortadan ikiye kesin.
4-Yufkanın yarısını düz zemine yayın ve geniş tarafına hazırladığınız kıymalı karışımın yarısını yufkanın geniş kısmına yerleştirin ve kıymayı rulo olacak şekilde elinizle düzeltin.
5-Köfte şeklini verince yufkayı yuvarlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.
6-Diğer yarım yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve bıçakla verevine keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7-Önceden ısıtılmış 200 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
8-Sos için sos kabına tereyağı alın ve eritin.Zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte sos kıvamı alana kadar pişirin.
9-Sos yok olursa 2 çorba kaşığı su ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
10-Beytiler kızarınca fırından alıp servis tabağına yerleştirin.
11-Üzerine sos gezdirip yoğurt ile servis yapın.

Ben çok beğendim :)

Afiyet, şifa olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk