IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Ekim 2018, 04:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dızmana böreği nasıl yapılır?




Dızmana böreği nasıl yapılır? Dızmana tarifi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



“Göçmen Böreği” olarak da bilinen Dızmana, orjinalinde içine ekşimik denen ve aslında bir çeşit lor olan peynir konularak yapılan hamurlu muhacir çöreğidir. Bulgaristan göçmenler daha çok Trakya bölgesine yerleştikleri için Trakya bölgesine ait bir yiyecek olarak da anılır. Peki Dızmana böreği nasıl yapılır? İşte Dızmana tarifi...


Dızmana, göçmen böreği olarakta bilinmektedir. Dızmana böreği genellikle Bulgaristan göçmenleri tarafından Trakya bölgesinde yapılır. İşte Dızmana böreği tarifi ve yapılışı...


Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant kuru maya (10 gr)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5. 5 su bardağı un
İçine;

1 büyük kase lor peyniri (400 gr)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
( Lor ve sıvı yağ bir kapta çatal ile ezilip karıştırılacak)
Üzerine ;

2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Yapılışı

Ilık su, ılık süt ve şeker bir kaba alınır üzerine maya eklenip çırparak eritilir.
Sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip çırpılır. Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak hamur toparlanır.

Üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalandırılır.

Mayalanan hamurdan parçalar alınıp yuvarlanır çok büyük yuvarlaklar olmasın ki kabaracak hem küçük daha lezzetli oluyor.

Bu arada bir kaseye az sıvı yağ alın elinizi yağa bandırıp yapın böyle yaparsanız daha kolay olur hem yumuşacık olur.

Yuvarlanan parça sofra üzerinde yassılaştırılır bolca lor konulur kapatılır.

Yuvarlak çok basık poğaça şekli gibi değil de az uzun şekilde parçalar halinde yapılıp yağlanmış tepsiye yaptıkça yan yana çok sıkıştırmadan sıralanır. Hepsi bu şekilde yapılıp bitirilir.

Tepside de 15 dakika kadar mayalandırılır.

Bir kapta üzerine konulacak malzemeler iyice çırpılıp sos hazır edilir.
Kaşık ile her yerine denk gelecek şekilde bolca üzerine dökülür. Susam çörek otu serpebilirsiniz.

,Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar börek gibi pişirilir.

Pembenar

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
börek, dızmana, dızmana böreği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Külah Böreği nasıl yapılır? Zen Hamur İşleri 0 07 Haziran 2013 11:45
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır Sue Hamur İşleri 0 31 Temmuz 2012 13:25
Kahvaltılık Paçanga Böreği Nasıl Yapılır Liaaa Hamur İşleri 0 24 Şubat 2012 17:41
Dızmana Liaaa Hamur İşleri 2 01 Şubat 2012 17:21
Dızmana Böreği Süslü Hamur İşleri 0 11 Kasım 2008 20:58