![]() |
Kabak Sufle Malzemeler 4 adet kabak 3 adet yufka 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı 350 gr kadar tam yağlı beyaz peynir 1 demet dereotu Tuz (peynir çok tuzluysa eklemeseniz de olur) Taze çekilmiş karabiber Yapılışı Derin bir kaba yufkaları parçalayarak alın. Kabakları soyarak mutfak robotuna aktarın. Dereotu, tuz ve beyaz peyniri de ekleyip iyice karıştırın. Kabaklı karışımı yufkaların olduğu kaba ekleyip hepsini güzelce karıştırın. Büyük veya orta boy bir borcamı zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine döküp yayın ve üzerini düzleştirin. Süt ve yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp borcamdaki karışımın üzerine dökün. Hafif acı seviyorsanız pul biber serpin üstüne, biraz da karabiber çekip önceden ısıtılmış fırına verin. 200 derecede 35-40 dk kadar pişirin. Üzeri güzelce kızarıp kabaracak. Sıcak sıcak hemen servis yapın. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:16. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk