IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Ekmek dolması (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/894916-ekmek-dolmasi.html)

Sarya 13 Ocak 2021 13:00

Ekmek dolması
 
Malzemeler:

1 adet orta boy yuvarlak ekmek
250 gr. yağsız kıyma
2 adet orta veya büyük baş soğan
3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber


Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin;

1 yemek kaşığı eritilmiş margarin


Ekmek dolması tarifi hazırlanışı:

- Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz.

- Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz.

- İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz.

- Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz.

- Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

- Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz.

- Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz.

- Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz.

- Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz.

-Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz.

-Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk